Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Το Κέντρο Υγείας λειτουργεί με τη βοήθεια Δήμου και φορέων

Την  αμέριστη υποστήριξη του Κέντρου Υγείας Τήνου έχει αναλάβει ο Δήμος, προκειμένου να  καλυφθούν στοιχειώδεις ανάγκες...

Την  αμέριστη υποστήριξη του Κέντρου Υγείας Τήνου έχει αναλάβει ο Δήμος, προκειμένου να  καλυφθούν στοιχειώδεις ανάγκες για την ομαλή λειτουργία τους ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Ήδη η δημοτική αρχή  παρέδωσε υγειονομικό υλικό, ενώ  καλύπτει και τις ανάγκες καθαρισμού του Κέντρου Υγείας. 

Ενόψει της κορύφωσης των αφίξεων στο νησί και της εναντικοποίησης των υπηρεσιών υγείας πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη δημοτικής αρχής , ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού.

Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι:  

Ο Δήμος θα εξακολουθεί να καλύπτει τις ανάγκες καθαρισμού του Κέντρου Υγείας, διαθέτοντας έναν υπάλληλό του.

Με την άφιξη ιατρού ακτινολόγου, πάγιο αίτημα του Δήμου Τήνου προς το Υπουργείο Υγείας, εξέλιπε η ανάγκη οι ακτινογραφίες να μεταφέρονται στη Σύρο, πρώτον καθίσταται δυνατή η λειτουργία υπέρηχου, που απέκτησε το Κέντρο Υγείας χάρη στην προσφορά του Εμπορικού Συλλόγου Τήνου. 

Ομαλοποιήθηκε το ζήτημα που είχε δημιουργηθεί με τις διπλές εφημερίες των αγροτικών ιατρών, μετά από την κάλυψη των εξόδων τους από το Σύλλογο «οι Φίλοι της Τήνου«, μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου Τήνου.  

Οι αγροτικοί ιατροί είναι αυτή την στιγμή 7 τον αριθμό στο νησί, δηλαδή οι θέσεις έχουν καλυφτεί σε αναλογία που ίσως δεν είχε επιτευχθεί ποτέ στο παρελθόν. Έτσι, καλύφθηκαν και τα κενά των ιατρών στα Περιφερειακά Ιατρεία Στενής και Κώμης.

Ο Δήμος Τήνου προωθεί τη σύνδεση των Αγροτικών Ιατρείων με internet ώστε η συνταγογράφηση για τις ανάγκες των κατοίκων και παραθεριστών των χωριών μας, να πραγματοποιείται στα Αγροτικά Ιατρεία του νησιού και, κατά το μέρος αυτό, να αποσυμφορηθεί το Κέντρο Υγείας Τήνου.