Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Εσπερινός στην Ιερά Μονή "Κυρα-Ξένης" Τήνου (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους προσκηνυτών τελέσθηκε, το Σάββατο 19 Αυγούστου, ο Πανηγυρικός Εόρτιος Εσπερινός στην Ιερά Μο...

dsc_4493
Με λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους προσκηνυτών τελέσθηκε, το Σάββατο 19 Αυγούστου, ο Πανηγυρικός Εόρτιος Εσπερινός στην Ιερά Μονή Παναγίας "Κυρά-Ξένης" στην ιερά νήσο Τήνο.

Την ιερά ακολουθία ετέλεσαν ο παρεπιδημών Πανοσιολ. Αρχιμ. Βαρνάβας Θεοχάρης, Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου στην περιοχή Γκύζη Αθηνών και Γραμματεύς παρά τη Ιερά Συνόδω της Εκκλησίας της Ελλάδος, οποίος και εκήρυξε τον θείον λόγον, ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ.  Γεώργιος Φανερός, οι Εφημέριοι του Ιερών Ναών Πύργου-Πανόρμου, Αρχιμ. Ιερόθεος Καλογριάς και Πρωτοπρ. Ευάγγελος Βελούδιος και ο Αρχιδιάκονος του Πανιέρου Ναού Ευαγγελιστρίας Αντώνιος Τζανουλίνος.

Τους ύμνους απέδωσαν, ο Πρωτοψάλτης του ΠΙΙΕΤ κ. Στυλ. Κοντακιώτης με τους ιεροψάλτες της περιοχής.

Συμμετείχαν επίσης, ο Δήμαρχος Τήνου και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και μέλη της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος προ του τέλους του Εσπερινού μεταφέροντας τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Δωροθέου Β’ ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους, τους Ιερείς και τις Αρχές της περιοχής, τη διαχειριστική επιτροπή της Ιεράς Μονής, τους εθελοντές που προετοίμασαν το παραδοσιακό κέρασμα που ακολούθησε, ιδιαίτερα δε τον Μέγα Ευεργέτη της Ιεράς Μητροπόλεως και της ιεράς νήσου Τήνου κ. Αθανάσιο Μαρτίνο μετά της οικογενείας του, με την χορηγία του οποίου ανηγέρθη η τράπεζα του Μοναστηριακού συγκροτήματος.

dsc_4528dsc_4525
dsc_4483dsc_4492
dsc_4493

dsc_4470



dsc_4518

 Φωτογράφος : Γιάννης Γαλερίδης
<<imsyrou>>