Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Στo νησί μας ο μητροπολίτης Λάρισας Ιγνάτιος για την εορτή της Αγ.Πελαγίας

190 χρόνια από το όραμα της Αγίας Πελαγίας της Τηνίας. Στην ιερά νήσο Τήνο έφτασε ο Σεβασμιώτατος ...

Στην Τήνο ο μητροπολίτης Λάρισας Ιγνάτιος190 χρόνια από το όραμα της Αγίας Πελαγίας της Τηνίας. Στην ιερά νήσο Τήνο έφτασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, την Κυριακή 22 Ιουλίου, προκειμένου να προεξάρχει της ιεράς πανηγύρεως της Αγίας Πελαγίας της Τηνίας, προσκεκλημένος του οικείου Ιεράρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου και Μυκόνου κ. κ. Δωροθέου.

Την μεγάλη εορτή ελάμπρυνε με την παρουσία του και την βαθυστόχαστη επίκαιρη πνευματική ομιλία του και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας επάνω στο Κεχροβούνι, στο ιστορικό γυναικείο Μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας, με τις γλυκύτατες μοναχές, που επιτελούν σπουδαίο πνευματικό και κοινωνικό έργο, υπό την σεμνή καθοδήγηση της Οσιωτάτης Μοναχής Ιουλιανής, της και Καθηγουμένης τελέσθηκε το πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο, μετά την πρωινή συγκινητικότατη ιερά λιτανεία της ιεράς και θαυματουργού ιεράς εικόνος της Μεγαλόχαρης Παναγιάς, στο οποίο ομίλησε ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος.

‘’ Είναι πολύ συγκινητική η σημερινή ημέρα, κατά την οποίαν εορτάζονται τα 190 χρόνια από του Θείου Οράματος της Αγίας Πελαγίας, η οποία έζησε ασκητικά και ενάρετα και ο Θεός της αποκαλύφθηκε, της έδειξε σπουδαία σημεία, γεγονότα και πράγματα, την αξίωσε να εύρει το χαριτόβρυτο, άγιο, τίμιο και ιερό, θαυματουργό εικόνισμα της Ευαγγελιστρίας Παναγιάς και την κατέστεψε με αυτήν την μοναδική ευλογία της φανερώσεως της Θεοτόκου!

Έτσι βραβεύει αδελφοί μου ο Θεός τους καθαρούς τη καρδία ανθρώπους, τους ευθείς και εναρέτους, οι οποίοι μέσα στο αρτοφόριο της καρδιάς τους βαστάζουν τον πολύτιμο μαργαρίτη της ζωής τους Ιησού Χριστό! ’’ τόνισε στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ.Ιγνάτιος, ο οποίος ανήμερα της εορτής το βράδυ, προέστη και της μεγαλοπρεπέστατης νυκτερινής ιεράς πομπής στην οποία ο οικείος Ιεράρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου και Μυκόνου κ. Δωρόθεος εξεφώνησε ένα μοναδικό σε ομορφιά και πνευματικά μηνύματα λόγο του, που ενίσχυσε και ωφέλησε ιδιαίτερα τις χιλιάδες των ανθρώπων, που κατέφθασαν στο νησί της Μεγαλόχαρης, προκειμένου με ευλάβεια πολλή να προσκυνήσουν την ιερά εικόνα και με πίστη βεβαία, δυνατή και ακράδαντη να ζήσουν το θαύμα και τα μεγαλεία της Θεομήτορος! 

<<πηγη>>