Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Η Τήνος που γεννά γλυκιές αναμνήσεις

(Αναρτήθηκε πρώτη φορά 19-7-2012) Υπάρχουν άνθρωποι που ήρθαν στην Τήνο για να προσκυνήσουν την Παναγία και εντυπωσιάστηκαν από τις απρ...

(Αναρτήθηκε πρώτη φορά 19-7-2012)
Υπάρχουν άνθρωποι που ήρθαν στην Τήνο για να προσκυνήσουν την Παναγία και εντυπωσιάστηκαν από τις απρόσμενες ομορφιές της.


Κοντά στη Χώρα της Τήνου, μόλις 8 χιλιόμετρα μακριά, είναι σκαρφαλωμένο πάνω σ' ένα λόφο το γραφικό χωριό Τριαντάρος. Η θέα προς την αμμουδερή παραλία του Άγιου Φωκά είναι μαγευτική.

Κοντά είναι και το επίσης υπέροχο χωριό Μπερδεμιάρος. Τα σπίτια του τα έχουν αναπαλαιώσει στο παραδοσιακό ύφος οι ξένοι που τα έχουν αγοράσει κι έτσι έχει διατηρήσει τη γραφικότητά του.

Το καμάρι της ευρύτερης περιοχής είναι το χωριό Δύο Χωριά με μια πανέμορφη πλατεία με πλατάνια και μια δροσερή πηγή. Το λένε Δύο Χωριά, γιατί κάποτε ήταν δύο χωριά, που τα χώριζε ένα ποταμάκι.Από εδώ μπορείς να πας για μπάνιο στη Λυχναφτιά.


ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ
Εκτός από τη Λυχναφτιά και τον Άγιο Φωκά, καλές αμμουδιές στην Τήνο είναι ο Πάνορμος, η Ρόχαρη, η Κολυμπήθρα, η Παχιά Άμμος, ο Άγιος Γιάννης Πόρτο, η Αγία Κυριακή, ο Άγιος Σώστης, το Σκυλαντάρ, τα Καλύβια, ο Όρμος Γιαννάκη, η Καρδιανή, η Σάντα Μαργαρίτα, ο Άγιος Ρωμανός και η Πλατιά Άμμος.

Όταν φυσάει, καλές παραλίες για μπάνιο είναι ο Άγιος Μάρκος και ο Όρμος Υστερνίων.
Ωραία παραλία με βοτσαλάκι είναι τα Τσαμπιά (που έχουν και άμμο).

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΝΟΥ
Στο προαύλιο της Εκκλησίας της Ευαγγελίστριας είναι μαζεμένα τόσα αξιόλογα να δεις: Το Μουσείο Τηνίων Καλλιτεχνών, το Αρχαιολογικό Μουσείο Τήνου, η Έκθεση Εκκλησιαστικών Κειμηλίων, η Πινακοθήκη, η Θεομητορική Έκθεση.
Στο χωριό Πύργος ας πάμε στο Μουσείο του Γιαννούλη Χαλεπά και στο Μουσείο των Πανορμιτών Καλλιτεχνών.

Λαογραφικά Μουσεία λειτουργούν στα χωριά Βωλάξ, Στενή, Καρυά, Φαλατάδος.