Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Πάμε Τήνο όλες τις εποχές του χρόνου !!!

Η Τήνος ένα προικισμένο από τη φύση νησί, σύμφωνα με τα ευρήµατα είναι ένα από τα νησιά, που παρουσιάζουν σηµάδια συνεχούς ...

Η Τήνος ένα προικισμένο από τη φύση νησί, σύμφωνα με τα ευρήµατα είναι ένα από τα νησιά, που παρουσιάζουν σηµάδια συνεχούς κατοίκησης. Είναι το νησί που συνδυάζει τη θρησκευτική μυσταγωγία με την καλλιτεχνική δημιουργία. Το νησί της Παναγίας, του Χαλεπά, του Λύτρα, του Γύζη.


Η Τήνος εκτός από τη γαλήνη και την ηρεµία, έχει και την άγρια πλευρά της µε βράχια, σκαλισµένα από τους ανέµους και τα µανιασµένα κύµατα.

Στο νησί της Μεγαλόχαρης πηγαίνετε με πλοίο από Πειραιά και Ραφήνα. Από τον Πειραιά θα φτάσετε σε 3 ώρες με ταχύπλοο και θα στοιχίσει στο ζευγάρι μετ' επιστροφής 367 ευρώ για επιβάτες και αυτοκίνητο ή 254 ευρώ με τη μηχανή. Αν προτιμήσετε πάλι συμβατικό πλοίο θα ταξιδεύετε για 4,30' ώρες και θα ξοδέψετε 281 και 168 ευρώ. Αντίθετα από τη Ραφήνα φτάσετε σε 3-3,30' ώρες αντί 202 και 134 ευρώ αντίστοιχα.

Το καμπαναριό και ο μεγαλοπρεπής Ναός της Ευαγγελίστριας είναι τα πρώτα που αντικρίζει ο επισκέπτης όταν φτάνει στο λιµάνι της Τήνου. Ο ναός είναι άµεσα συνδεδεµένος µε την ιστορία του νησιού και όλα δείχνουν να κινούνται υπό τη σκιά του.

Η Τήνος όμως δεν είναι μόνο η εκκλησία, όπως μας λέει ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, κ. Νίκος Λεβαντής, που διαπιστώνει ότι οι κρατήσεις έχουν κυριολεκτικά καταβαραθρωθεί. Μάλιστα όπως επισημαίνει η πτώση αγγίζει φέτος το 60%

Επισκεφθείτε την Τήνο, προσκυνήστε στην Παναγία και θαυμάστε τα τάματα των πιστών, περιηγηθείτε στα χωριά του Γιαννούλη Χαλεπά και των άλλων καλλιτεχνών και κολυμπήστε σε πεντακάθαρα νερά στον Άγιο Φωκά, τα Κιόνια, την Παχιά Άµµο, την Κολυµπήθρα, το Μαλί.

Αφήνοντας πίσω σας το νησί θα έχετε ξεκουραστεί σωματικά και θα έχετε γαληνέψει ψυχικά...