Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Στήριξη στους πλοιάρχους από την Π.Ε.Π.Ε.Ν

Δεν ελήφθησαν ποτέ υπόψη οι παρατηρήσεις της στην κατασκευή του λιμένα της Τήνου υποστηρίζει η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων.


Δεν ελήφθησαν ποτέ υπόψη οι παρατηρήσεις της στην κατασκευή του λιμένα της Τήνου υποστηρίζει η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων.

Η ΠΕΠΕΝ τονίζει: «παρά τις συνεχείς παρατηρήσεις, συστάσεις, υποδείξεις που έχουν γίνει από την Ένωσή μας, από Πλοιάρχους χρήστες του συγκεκριμένου λιμανιού, από την Ένωση Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας, από ναυτιλιακές επιβατικές και τουριστικές εταιρείες, από τον τοπικό Εμπορικό Σύλλογο και άλλους φορείς, τελικά το λιμάνι κατασκευάστηκε αδιαφορώντας για όλους και όλα τα πιο πάνω». Επίσης, η ΠΕΠΕΝ τονίζει ότι η απόδειξη της ακαταλληλότητας του λιμένα είναι το γεγονός ότι κάποιες μεγάλες ακτοπλοϊκές εταιρείες δεν έχουν πλέον στα δρομολόγιά τους το λιμάνι της Τήνου και τα κρουαζιερόπλοια δεν προσεγγίζουν πλέον σ’αυτό.

Εξάλλου, η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού επισημαίνει ότι «δυστυχώς, πολλοί συνάδελφοι μας βρίσκονται κατηγορούμενοι, μόνο και μόνο, επειδή λόγω της ιδιότητάς τους θα έπρεπε να είχαν προβλέψει κάποιο δυσάρεστο συμβάν, έστω κι αν αυτό, δεν οφείλεται ούτε σε αμέλεια, ούτε σε παράλειψη» και συμπληρώνει: «το εντυπωσιακό άδικο είναι ότι δεν κατηγορούνται εκείνοι που πραγματικά ευθύνονται για κάτι τέτοιο, αλλά όπως πάντα τα εξιλαστήρια θύματα, οι Έλληνες Πλοίαρχοι. Κάτι τέτοιο ακριβώς συνέβη το Σάββατο 16 Ιουνίου με το ατύχημα του πλοίου ”Νήσος Χίος” στην Τήνο, όπου για μια ακόμη φορά, ορισμένοι φορείς προσπάθησαν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη αποδίδοντας ευθύνες στον Πλοίαρχο.

Με έκπληξη διαβάσαμε δημοσίευμα τοπικής κυκλαδίτικης εφημερίδας, σχετικά με τις θέσεις που πήρε η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στη σύσκεψη που έγινε την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012, όπου το αποτέλεσμα της συζήτησης ήταν, ότι, για το ατύχημα της 16ης Ιουνίου δεν φταίει η κακή κατασκευή του λιμένα, αλλά οι λανθασμένοι χειρισμοί του Πλοιάρχου.Το δημοσίευμα επίσης αναφέρει ότι «οι μελέτες είχαν εγκριθεί από τους Πλοιάρχους και πως, κατά δήλωση του Δημάρχου Τήνου, οι Πλοίαρχοι αναφέρουν ότι αν το έργο της κατασκευής του λιμανιού δεν ολοκληρωθεί, τότε το νησί θα αποκλεισθεί από τα δρομολόγιά τους», τα οποία κατηγορηματικά δηλώνουμε ότι είναι ψευδή, ούτε οι μελέτες είχαν εγκριθεί από τους Πλοιάρχους, ούτε έγινε ποτέ καμιά δήλωση περί αποκλεισμού δρομολογίων».

Σχετικά με την απόδοση ευθυνών για το ατύχημα αυτό, η ΠΕΠΕΝ τονίζει ότι παρά τις συνεχείς παρατηρήσεις, συστάσεις, υποδείξεις που έχουν γίνει από την Ένωσή της, από πλοιάρχους χρήστες του συγκεκριμένου λιμανιού, τελικά το λιμάνι κατασκευάστηκε αδιαφορώντας για όλους και όλα τα πιο πάνω και καταλήγει λέγοντας ότι «δυστυχώς ο λιμένας αυτός κατασκευάστηκε σε αντίθεση των υποδείξεων μας, που είμαστε οι κυρίως χρήστες αυτού του λιμένα, αδιαφορώντας για τις μελλοντικές συνέπειες που μπορούσαν να προκύψουν…».

 Aν θέλετε να μαθαίνετε όσα σημαντικά διαδραματίζονται στο Νησί μας κάντε like στην σελίδα του ΤήνιαNews στο Facebook πατώντας εδώ. 


[πηγή]