Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων, διαμηνύει ο δήμος Τήνου

Στη σχετική ανακοίνωση, ο δήμος Τήνου, επισημαίνει τα εξής: Με την έναρξη της τρέχουσας θερινής περιόδου, απευθυνόμαστε σε όλους το...

Στη σχετική ανακοίνωση, ο δήμος Τήνου, επισημαίνει τα εξής:
Με την έναρξη της τρέχουσας θερινής περιόδου, απευθυνόμαστε σε όλους τους συμπολίτες μας και στους πολυάριθμους επισκέπτες της Τήνου, ως προς το ζήτημα της συμπεριφοράς τους στα θέματα της καθαριότητας.
Ως νησί διεκδικούμε και θα διεκδικούμε πάντα τα χαρακτηριστικά εκείνα που καταξίωσαν την Τήνο, με την πόλη και τα χωριά της, να λάμπουν από καθαριότητα.

Όμως είναι γνωστό ότι στον τομέα των απορριμμάτων παλεύουμε με πολλές δυσκολίες. Από την διαχείριση των απορριμμάτων, έχοντας προβεί σε διαδικασίες που όσο κι αν αργούν, θα δώσουν επιτέλους οριστικές λύσεις για την Τήνο μέχρι την έλλειψη προσωπικού και την αγωνιώδη προσπάθεια συντήρησης του στόλου των απορριμματοφόρων μας. Και δεν αρκούμαστε σε αυτά.

Σύντομα το νησί σε όλη του την έκταση θα διαθέτει ένα ολοκληρωμένο και σύγχρονο σύστημα ανακύκλωσης. Προωθούμε την εφαρμογή πρωτοποριακών προγραμμάτων διαχείρισης απορριμμάτων σε πιλοτική μορφή, ξεκινώντας από τη Δημοτική Ενότητα Πανόρμου… Παρακολουθούμε κάθε τι που θα μπορούσε να βοηθήσει στις δυσκολίες στον τομέα των απορριμμάτων, σε ένα νησί και μάλιστα με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της Τήνου. Και όλα αυτά εντός της γνωστής σε όλους οικονομικής συγκυρίας. 
Δεν αρκεί η προσπάθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης. Πρέπει και οι πολίτες να βοηθήσουν. Δεν είναι νοητό για παράδειγμα οι κάδοι απορριμμάτων και οι περιοχές πέριξ αυτών να γεμίζουν με μπάζα οικοδομών, νεκρά ζώα, κλαδιά δένδρων και προϊόντα αποψίλωσης κήπων και χωραφιών. Δεν μπορεί τα σκουπίδια να πετιούνται -όπως όπως- ή και εκτός κάδων. Δεν μπορεί η Τήνος του 2012 να έχει κάποιους συνανθρώπους μας που σκέφτονται μόνο πώς θα ξεφορτωθούν τα σκουπίδια τους, πάσης φύσεως και η Υπηρεσία Καθαριότητας να βρίσκεται μπροστά σε τέτοια φαινόμενα ή και σε άλλα. Αυτά που επισημαίνονται δεν αφορούν φυσικά όλους αλλά δυστυχώς οι λίγοι αρκούν για την δημιουργία αλγεινών εντυπώσεων και προβλημάτων. Στο προσωπικό καθαριότητας και στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο αξίζουν θερμές ευχαριστίες για τις  άοκνες προσπάθειες και το ζήλο που επιδεικνύουν.  
Δείγμα πολιτισμού μιας κοινωνίας είναι και η διαχείριση των απορριμμάτων του κάθε σπιτιού, της κάθε επιχείρησης. Για να προχωρήσει σωστά ο τόπος μας πρέπει όλοι χωρίς εξαίρεση «να βάλουμε το χέρι μας». Να προβάλουμε προς όλους και παντού ένα καθαρό και νοικοκυρεμένο νησί. Το οφείλουμε πρώτα από όλα στην Τήνο.
 
Aν θέλετε να μαθαίνετε όσα σημαντικά διαδραματίζονται στο Νησί μας κάντε like στην σελίδα του ΤήνιαNews στο Facebook πατώντας εδώ.