Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Το παρεμπόριο "καλπάζει" στην Πάρο

Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου - Αντιπάρου στονΕισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου σχετικά με το έντονο πρό...


Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου - Αντιπάρου στονΕισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου σχετικά με το έντονο πρόβλημα του παραεμπορίου στα νησιά, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες:




Προς:Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου

Κοιν.:Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Δήμο Πάρου

Δήμο Αντιπάρου

Δημοτική Αστυνομία Δήμου Πάρου

Αστυνομικό Τμήμα Πάρου

Λιμεναρχείο Πάρου

Δ.Ο.Υ Πάρου

Μ.Μ.Ε

Επιστολή – διαμαρτυρία

Σε μια περίοδο που οι επαγγελματίες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας της επιχείρησής τους, η μάστιγα του παραεμπορίου έρχεται να δώσει τη χαριστική βολή.

Είναι φυσικό, την καλοκαιρινή περίοδο να επιλέγουν τις τουριστικές αγορές όλοι αυτοί οι πλανόδιοι φοροφυγάδες για να ολοκληρώσουν την «εγκληματική» τους δράση.

Μετά δε των διωγμό τους από την περιοχή της πρωτεύουσας το φαινόμενο στην περιοχή μας έχει ιδιαίτερα ενταθεί.

Εμείς όμως, οι νομοταγείς επαγγελματίες, που σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο, περιμένουμε την καλοκαιρινή σαιζόν για να ανακάμψουμε και να «ζεστάνουμε» τα ταμεία μας, με λύπη, αλλά και αγανάκτηση διαπιστώνουμε ότι έχουμε ν’ ανταγωνιστούμε όλο αυτό τον συρφετό των παράνομων, τους οποίους κανείς δεν σταματά.

Θεωρούμε ότι το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, μετά και την τελευταία τροποποίηση (Ν.3982/2011)είναι αρκετό για την πάταξη του φαινομένου, δυστυχώς όμως τα εντεταλμένα όργανα, για δικούς τους λόγους, δεν το εφαρμόζουν.

Η Δημοτική Αστυνομία παρουσιάζει πραγματική αδυναμία λόγω έλλειψης προσωπικού. Η Ελληνική Αστυνομία, η οποία είναι υποστελεχωμένη, εκ του νόμου δεν έχει αρμοδιότητα. Το Λιμεναρχείο χρειάζεται μικτό κλιμάκιο για να ελέγχει τη μοναδική είσοδο του νησιού.

Κύριε Εισαγγελέα, είναι φανερό ότι οι επαγγελματίες είμαστε ξεκρέμαστοι και γι’ αυτό ζητάμε τη βοήθειά σας.

Το παραεμπόριο, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, δεν πλήττει μόνο τη δική μας οικονομία, αλλά και τα οικονομικά του κράτους. Η οικονομική κρίση επιβάλλει την πάταξη του φαινομένου αυτού. Για άλλη μια φορά σας ζητάμε να παρέμβετε, ώστε να ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί που ο νόμος προβλέπει για να σταματήσει αυτή η μάστιγα.

Ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας, ώστε να προληφθούν πιθανές περιπτώσεις αυτοδικίας εκ’μέρους των θιγόμενων συναδέλφων και να μην αναγκαστούν τα μέλη μας να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για διαφυγόντα κέρδη, κατά όλων όσων αδιαφορούν στην παρανομία.

Με ιδιαίτερη τιμή

το Δ.Σ. του

Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου

Πάρου - Αντιπάρου

Αν θέλετε να μαθαίνετε όσα σημαντικά διαδραματίζονται στο Νησί μας κάντε like στην σελίδα του ΤήνιαNews στο Facebook πατώντας εδώ.