Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Νέος σταθμός του πανελλήνιου τουρνουά beach volley 2012 η Τήνος

Ευχή όλων για κορυφαία τουρνουά στο πανελλήνιο σιρκουί Masters 2012 στην Τήνο. Το πρώτο σερβίς για το πανελλήνιο σιρκουί Masters 2012, πο...


masters2012a tinosΕυχή όλων για κορυφαία τουρνουά στο πανελλήνιο σιρκουί Masters 2012 στην Τήνο.

Το πρώτο σερβίς για το πανελλήνιο σιρκουί Masters 2012, που κι εφέτος έχει πέντε σταθμούς σε όλη την Ελλάδα, δόθηκε σήμερα, στα γραφεία της ΕΟΠΕ, με τη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν η ομοσπονδία και οι συνδιοργανωτές και χορηγοί των τουρνουά και της διοργάνωσης. 



Ο α΄ αντιπρόεδρος της ΕΟΠΕ και αναπληρωτής πρόεδρος της επιτροπής μπιτς βόλεϊ, Γιάννης Στουραϊτης καλωσόρισε τους πάντες και δήλωσε: «Να ευχαριστήσω τους δημάρχους και τους Δήμους που στηρίζουν τη διοργάνωση σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας και τη Lipton που παραμένει δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια και βοηθάει στο να γίνει αυτή η διοργάνωση πραγματικότητα. Να ευχαριστήσω και τη φίλη μας, Μάντα Παπαδάκου που είναι κοντά μας για τρίτη συνεχή χρονιά. Στην Αίγινα και εφέτος, όπου γίνεται η αρχή, θα έχουμε μια ξεχωριστή διοργάνωση που προωθεί το κοινωνικό μήνυμα κατά της βίας των γυναικών. Να ευχαριστήσω επίσης το Blue Island, την καινούρια μπύρα που προστίθεται στους χορηγούς, αλλά και τους ομίλους Mad, Sportday, NovaΣΠΟΡ FM και Λυμπέρη για την προβολή. Σήμερα λοιπόν, είναι μια σημαντική μέρα γιατί μέσα στη γενικότερη κρίση μπορούμε να ανακοινώσουμε τις πέντε μεγάλες διοργανώσεις. Ξεκινάμε στις 22-24 Ιουνίου, στην παραλία Αύρα στην Αίγινα, μαζί με τον αγώνα celebrity. Συνεχίζουμε στη Θεσσαλονίκη και την πλατεία Αριστοτέλους, όπου θα έχουμε μια ξεχωριστή διοργάνωση, φιλοδοξούμε ανάλογη του Συντάγματος.
tinos SALVAS-01Επιστρέφουμε στη Θεσσαλονίκη μετά από πολλά χρόνια, τότε είχαμε δει αγώνες στον Λευκό Πύργο, τώρα για πρώτη φορά στην πλατεία Αριστοτέλους. Μετά πάμε στην παραλία Καλάμια στην Τήνο, συνεχίζουμε με το Καράβι στον Σχοινιά στον Μαραθώνα και έχουμε τα τελικά στην Κεραμωτή στις 20-22 Ιουλίου. Να ευχαριστήσω τους αθλητές, τους διαιτητές, τους εργαζόμενους και όλους που δουλεύουν, εκτός από τοπική αυτοδιοίκηση, για την ανοχή, την αντοχή και την προσπάθεια, καθώς γνωρίζουν τα οικονομικά δεδομένα και παράλληλα την αναξιοπιστία πολιτείας που μας αναγκάζει να μην είμαστε αυτό που θέλουμε να είμαστε. Οφείλουμε όμως, να είμαστε αισιόδοξοι και να προβάλουμε το άθλημα μέσα από ένα μοντέλο που έχει καθιερώσει το μπιτς βόλεϊ, με τη συνύπαρξη τοπικής αυτοδιοίκησης, χορηγών, εθελοντών και τη στήριξη της ομοσπονδίας». Την ΕΟΠΕ εκπροσώπησαν επίσης τα μέλη του ΔΣ, Βαρβάρα Λάγιου και Νεκτάριος Χαλβατζής.
Η Ράνια Κυριακού, brand manager της Lipton Ice Tea, σημείωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που για έκτη συνεχόμενη χρονιά βρισκόμαστε στο πλευρό της ΕΟΠΕ και του μπιτς βόλεϊ και στηρίζουμε έμπρακτα το άθλημα που αποκτά κάθε καλοκαίρι όλο και περισσότερους φιλάθλους. Το Lipton Ice Tea προωθεί τον φυσικό και υγιεινό τρόπο ζωής και θα είναι κοντά μας και θα δροσίζει τον κόσμο και τους αθλητές. Στην Αίγινα θα πραγματοποιηθεί ένας ιδιαίτερος αγώνας, όπως και πέρυσι και θα είμαστε εκεί να στηρίξουμε και το WIN Foundation. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους».
Ο Δήμαρχος Αίγινας Θεοδόσιος Σακκιώτης είπε: «Συγχαρητήρια για την πολύ όμορφη και πολύ σπουδαία πρωτοβουλία να κάνετε τέτοιες διοργανώσεις. Εμείς νιώθουμε ικανοποίηση και αγάπη που είμαστε και φέτος εδώ. Σκοπός μας είναι η ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας και να τονώσουμε και την τοπική αυτοπεποίθηση. Αναλαμβάνουμε μια σπουδαία διοργάνωση και θα την στηρίξουμε όπως κάναμε και στο παρελθόν. Να ευχαριστήσω τον Παναγιώτη Βάρτζελη και τον Στάθη Νικολούζο για τη βοήθειά τους. Ελπίζω σε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα όπως και πέρυσι. Να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς και την κυρία Μάντα που είναι πάντα δίπλα μας με αγάπη και χαμόγελο. Όλοι μαζί δουλεύουμε για ένα αποτέλεσμα που θα ικανοποιήσει όχι μόνο τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες».
Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Αίγινας, Παναγιώτης Βάρτζελης συμπλήρωσε: «Να ευχαριστήσω όσους συμβάλουν στο να γίνονται τέτοια σπουδαία αθλητικά και κοινωνικά γεγονότα και τα μέλη του ΔΣ της ΕΟΠΕ και τους υπαλλήλους της που μας υποστηρίζουν μιας και είμαστε πρωτάρηδες. Πέρυσι μας δόθηκε μια ευκαιρία καθοριστική. Όλα εξελίχθηκαν πάρα πολύ θετικά και παρότι είχαμε επιλέξει ένα δύσκολο σημείο, το υποστηρίξαμε με επάρκεια. Το βόλεϊ στην Αίγινα είχε ξεχαστεί, αλλά ξεκινήσαμε μια προσπάθεια ανάπτυξης του αθλήματος και ο δήμος ανταποκρίθηκε.
Βρήκαμε έναν χώρο, τον εξοπλίσαμε και σήμερα 80 κορίτσια αθλούνται σε καθημερινή βάση, κάνοντας το μέλλον πολύ αισιόδοξο. Ένα μικρό δείγμα της ανάπτυξης είναι πως πέρυσι στο Aegina Cup συμμετείχαν 28 ομάδες και φέτος 70. Να προσκαλέσουμε τον κόσμο να επισκεφτεί το όμορφο νησί μας και να ευχαριστήσω και την κυρία Παπαδάκου που οργανώνει πάλι μια πολύ ωραία εκδήλωση ενάντια στη βία κατά των γυναικών. Τέτοιες εκδηλώσεις προσφέρουν πολύ περισσότερα και από τον ίδιο τον αθλητισμό. Εμείς υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο, τεχνική υποστήριξη και χρηματική, το -πρωτόγνωρο για το νησί μας- αθλητικό γεγονός. Άπειρες ευχαριστίες σε όλους».
Τους χαιρετισμούς τους, καθώς λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να βρίσκονται στην Αθήνα, έστειλαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και η αντιδημάρχος Νεότητας - Αθλητισμού και Εθελοντών, Μαρία Πασχαλίδου.
«Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε ξανά στη Θεσσαλονίκη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volley Masters, ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, που διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης και φιλοξενεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Για τη Θεσσαλονίκη, ο αθλητισμός είναι παράδοση αλλά και προοπτική, δύναμη δημιουργική και ελπιδοφόρα. Και το 2012, μια χρονιά επετειακή, η Θεσσαλονίκη γιορτάζει, τιμά το παρελθόν της, σχεδιάζει το μέλλον της και θέλει να αναδείξει τις δυνατότητες, τις προοπτικές της και κάθε δημιουργική δύναμη. Αθλητισμός και νεολαία: η διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Volley Masters στην καρδιά της πόλης, στην πλατεία Αριστοτέλους, συνδυάζει και αναδεικνύει αυτό ακριβώς το πρόσωπο της Θεσσαλονίκης, το πρόσωπο της πόλης που φέρνει στο προσκήνιο τις δυναμικές και νεανικές φωνές. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης υποστηρίζει τη διοργάνωση, έναν θεσμό που προβάλλει το αθλητικό πνεύμα και αναδεικνύει τη σύγχρονη Θεσσαλονίκη, τη Θεσσαλονίκη που δημιουργεί και αγωνίζεται. Καλωσορίζουμε στη Θεσσαλονίκη τους αθλητές που συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volley και ευχόμαστε διακρίσεις και επιτυχίες», ανέφερε ο Γιάννης Μπουτάρης.
«Το Grand Slam του Πανελληνίου σιρκουί στο Βeach Volley για πρώτη φορά στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά και δημοφιλή αθλήματα του καλοκαιριού θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν Θεσσαλονικείς και επισκέπτες σε μια ανατρεπτική οργάνωση για τα δεδομένα της πόλης. Οδηγηθήκαμε στην απόφαση, ως Δημοτική Αρχή, να στηρίξουμε και να πραγματοποιήσουμε τη μεγάλη αυτή γιορτή θέλοντας να βοηθήσουμε το άθλημα και να προσφέρουμε κίνητρα στους νέους μας να αγκαλιάσουν το beach Volley και να στραφούν σε μια από τις ασφαλέστερες διεξόδους, τον αθλητισμό. Εκτός από το αγωνιστικό ενδιαφέρον, μια και οι πόντοι ενός Grand Slam είναι πολύτιμοι για όλους τους αθλητές και αθλήτριες, ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί και σε ένα ειδικό τμήμα που θα λειτουργήσει με σκοπό να διδαχτούν οι νέοι μας τα βασικά γύρω από το άθλημα από ειδικούς προπονητές. Παράλληλα, με τη φιλοξενία του τουρνουά για τρεις μέρες στο πιο κεντρικό σημείο της Θεσσαλονίκης, θέλουμε να προβάλουμε με τον ιδανικότερο τρόπο τον τουρισμό και την πόλη μας. Εύχομαι καλή επιτυχία στην Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης και στους διαγωνιζόμενους και ολοκληρώνω με την ελπίδα η εφετινή διοργάνωση που θα γίνει από τις 29 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου 2012 να αποτελέσει σημείο αναφοράς στην Ιστορία των Πανελληνίων σιρκουΐ», πρόσθεσε η Μαρία Πασχαλίδου.
krontiras dimarxos tinouΕρχόμενος από την Τήνο, ο Δήμαρχος του νησιού Παναγιώτης Κροντηράς δήλωσε: «Για πρώτη φορά φιλοξενούμε πανελλήνιο πρωτάθλημα και είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς. Μέχρι τώρα ξέρατε πως η Τήνος είναι το νησί της Μεγαλόχαρης, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι το νησί της τέχνης και του πολιτισμού και στηρίζοντας αυτή τη διοργάνωση συμβάλουμε στον πολιτισμό του νησιού μας. Εύχομαι καλή επιτυχία στους αθλητές και ευχαριστώ την ομοσπονδία και τους χορηγούς. Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στους επιχειρηματίες και τους εθελοντές της Τήνου και να καλέσω όλους τους φίλους του αθλήματος να βρεθούν στην Τήνο, να την ζήσουν και να την ευχαριστηθούν».
Ο Δημήτρης Λούβαρης, ιδιοκτήτης της Aegean Constructions ΕΠΕ, ως συνδιοργανωτής στο Masters της Τήνου, είπε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμβάλουμε κι εμείς σε αυτή τη διοργάνωση. Με τη βοήθεια του δημάρχου και όλων των χορηγών θα κάνουμε ένα καλό τουρνουά που θέλουμε να γίνει θεσμός από εδώ και πέρα. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε την καλύτερη φιλοξενία. Ευχαριστούμε την ομοσπονδία που μας διαλέξατε. Είμαι βέβαιος πως θα είναι πάρα ένα πολύ δυνατό και καλό τουρνουά».
Ο Γιώργος Λέπουρας, μέλος του ΔΣ Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Μαραθώνας σχολίασε: «Προέρχομαι από τον Μαραθώνα, μια πόλη δύο ολυμπιακών αθλημάτων και είναι τιμή μας να προσφέρουμε ό,τι μπορούμε για να πετύχουν τα φετινά τουρνουά. Εύχομαι καλή επιτυχία στους αθλητές, τους διαιτητές και σε όσους εμπλέκονται. Το να βρίσκεις χορηγούς σε αυτή τη δύσκολη εποχή είναι ευχής έργο και τους ευχαριστούμε. Στις τέλειες εγκαταστάσεις στο Καράβι, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην σας λείψει τίποτα».
Ο εκπρόσωπος του Δήμου Νέστου και τοπικός υπεύθυνος συντονισμού, Χρυσοβαλάντης Δήμου, υπογράμμισε: «Ευχαριστώ το ΔΣ της ΕΟΠΕ για την πρόσκληση, αν και εγώ, ως άνθρωπος του βόλεϊ, νιώθω πως είμαι στο σπίτι μου. Φέτος έχουμε τη χαρά να διοργανώσουμε τους τελικούς και αυτό δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στην ευθύνη που έχουμε. Διανύουμε μια ολυμπιακή χρονιά και το μπιτς βόλεϊ, το κορυφαίο άθλημα του καλοκαιριού, θέλουμε να έχει την καλύτερη αντιμετώπιση από εμάς. Με την άριστη συνεργασία που έχουμε με την ομοσπονδία και την τεχνογνωσία μας όλα αυτά τα χρόνια, αναμφισβήτητα θα κάνουμε μια τέλεια διοργάνωση. Να καλέσω τον κόσμο να έρθει να δει υψηλό επίπεδο και να χαρεί όλα όσα μπορεί να προσφέρει η Κεραμωτή και ο Δήμος Νέστου. Να ευχαριστήσω όλους εργαζόμενους, αλλά ιδιαίτερα τις αθλήτριες και τους αθλητές. Ελπίζω να ευχαριστηθείτε την απαράμιλλη φιλοξενία μας και να μείνει ανεξίτηλα γραμμένο στις μνήμες σας αυτό το τουρνουά».

Η Μάντα Παπαδάκου, πρόεδρος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης W.I.N. HELLAS, δήλωσε: «Η διοργάνωση σημαντικών αθλητικών εκδηλώσεων, στις δύσκολες συγκυρίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας, στέλνει ένα μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας και δύναμης, που μόνο ο αθλητισμός με το δικό του μοναδικό τρόπο μπορεί να περάσει και να εμπνεύσει τους ανθρώπους. Να ευχαριστήσω θερμά την ομοσπονδία και τον όμιλο Pepsi Co ΗΒΗ και τη Lipton Ice Tea για την επιλογή της W.I.N. HELLAS ως το τιμώμενο κοινωφελή μη κερδοσκοπικό οργανισμό για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Σκοπός του celebrity match είναι η διάδοση του μηνύματος της καταπολέμησης κατά της βίας των γυναικών. Να ευχαριστήσω θερμά τον Δήμο Αίγινας για την φιλοξενία πέρυσι, περάσαμε πολύ ωραία και όλοι έμειναν με ωραία εντύπωση από το νησί σας. Να ευχαριστήσουμε τους Ναταλία Δραγούμη, Θωμά Πρωτόπαπα, Νίκο Αναδιώτη, Δέσποινα Καμπούρη, Έλενα Οικονόμου, Ορθούλα Παπαδάκου, Γιάννη Σπαλιάρα, Κώστα Γκρέκα, Γιώργο Μανίκα και Νίκη Μάντσιου, που δέχθηκαν με προθυμία να στηρίξουν την προσπάθειά μας. Σκοπός της W.I.N. HELLAS είναι να προσφέρει κάθε είδους βοήθεια στις γυναίκες θύματα της βίας και εδώ και πέντε χρόνια είμαστε ενεργοί με ένα σημαντικό έργο. Φέτος εγκανιάσαμε την τηλεφωνική πανελλήνια γραμμή στήριξης 11707. Τον Ιούλιο θα κάνουμε μια εκστρατεία μαζί με την Avon, που είναι ο ετήσιος χορηγός μας, σε όλη την Ελλάδα σε επτά διαφορετικά σημεία, με τίτλο «Αγάπη-Φως». Παράλληλα, την Παρασκευή 22 του μήνα, θα κάνουμε μια ημερίδα, με τη συνεργασία του Δήμου Αίγινας, για να μπορέσουμε να ενημερώσουμε και τους δημότες του νησιού και τους επισκέπτες. Ας αποδείξουμε στην πράξη πως ο αθλητισμός μπορεί να ενώσει, να εκπαιδεύσει και γεμίσει τις ψυχές μας με όμορφες εικόνες και συναισθήματα. Καλή επιτυχία στους αθλητές».
Εκπροσωπώντας τους αθλητές, ο εξάκις πρωταθλητής Ελλάδας, Μάνος Ξενάκης τόνισε: «Να ευχαριστήσουμε την ομοσπονδία για την προσπάθεια που κάνει στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, τη Lipton Ice Tea, τους συνδιοργανωτές και την Μάντα Παπαδάκου. Από την πλευρά των αθλητών θέλω να πω πως επειδή κι εμείς ζούμε σε παρά πολύ δύσκολους καιρούς, κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να σταθούμε δίπλα στο άθλημα και θέλουμε περισσότερη στήριξη από την ομοσπονδία. Με λυπεί το γεγονός πως κάποια παιδιά φέτος δεν θα πάρουν μέρος. Εμείς όμως, όπως και στους εύκολους καιρούς, έτσι και στους δύσκολους, θα είμαστε δίπλα στο μπιτς βόλεϊ».


Aν θέλετε να μαθαίνετε όσα σημαντικά διαδραματίζονται στο Νησί μας κάντε like στην σελίδα του ΤήνιαNews στο Facebook πατώντας εδώ.