Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Σοκ στην Άνδρο! Αυτοκτόνησε 31χρονος ναυτικός

Το τραγικό φαινόμενο των αυτοκτονιών, που οφείλεται κυρίως στην απόγνωση που βιώνει ένας μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας,...

xalas_kostasΤο τραγικό φαινόμενο των αυτοκτονιών, που οφείλεται κυρίως στην απόγνωση που βιώνει ένας μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας, έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή του και στις Κυκλάδες. 


Σοκ έχει προκαλέσει ο χαμός ενός 31χρονου νέου από το Γαύριο Άνδρου, ο οποίος έδωσε τέλος στη ζωή του πριν από μερικά 24ωρα (έβαλε θηλιά στο λαιμό του και κρεμάστηκε). Ο Κώστας Χαλάς, ένας εξαιρετικός άνθρωπος που όποιος τον είχε γνωρίσει μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον χαρακτήρα του, διάλεξε ο ίδιος να θέσει τέρμα στο προσωπικό του ταξίδι στη ζωή. 

Ναυτικός στο επάγγελμα και αρραβωνιασμένος – όπως αναφέρουν οι πληροφορίες – έφυγε αιφνιδιάστηκα βυθίζοντας σε πένθος τους δικούς του ανθρώπους και την τοπική κοινωνία του νησιού. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι επέλεξε να κάνει το απονενοημένο βήμα, διότι το τελευταίο διάστημα ήταν άνεργος, αντιμετωπίζοντας κάποια προβλήματα. Είχε εργασθεί σε πολλά πλοία της ακτοπλοΐας ως λογιστής, με τελευταίο το Superferry ΙΙ.
Η κηδεία του έγινε στην ιδιαίτερη πατρίδα του κάτω από πολύ βαρύ κλίμα.

Διαβάστε παρακάτω ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο blog arxipelagos για τον Κώστα:
Είναι κάποιες στιγμές που εύχεσαι ολόψυχα να μην είχαν υπάρξει ποτέ. Εφιάλτης ή πραγματικότητα;
Το μαύρο μαντάτο μαθεύτηκε χθες το βράδυ. Ο Κώστας ο Χαλάς διάλεξε να θέσει ο ίδιος τέρμα στο δικό του προσωπικό ταξίδι στη ζωή. Το γελαστό παιδί από την Άνδρο, το παλικάρι που αγαπούσε τα καράβια, «έφυγε» για ένα μεγάλο μακρινό ταξίδι.

Σε ένα ταξίδι που κάναμε πέρισυ με τον Γιώργο τον Χωριατέλλη για λογαριασμό του Arxipelagos.com είχαμε τη χαρά να συναντήσουμε από κοντά όλη την ομάδα του λογιστηρίου του “Superferry II”. Ήταν 11 Αυγούστου του 2011. Ο Σπύρος ο Ξένος, ο Πέτρος ο Ζούρας, ο Νίκος ο Παλαιοκρασσάς συνέθεταν μαζί με τον Κώστα μια από τις πιο δεμένες ομάδες οικονομικών αξιωματικών. Μοιάζει σαν ο περσινός Αύγουστος να ήταν, μόλις, χθες.

Ο Κώστας, όμως, δεν είναι πια μαζί μας. Από εδώ και πέρα θα ταξιδεύει για πάντα με τα αγαπημένα του πλοία στις θάλασσες του Αιγαίου και της Αδριατικής. Και θα συνεχίσει να φωτογραφίζει τα παραπλέοντα πλοία με την ίδια αγάπη που το έκανε εδώ και πολλά χρόνια. Όπως τότε που φωτογράφησε το «Καπετάν Αλέξανδρος Α» στο τελευταίο του ταξίδι για την Τουρκία. Ένα από τα αγαπημένα του πλοία.

Το 2000, ο Κώστας ο Χαλάς από το Γαύριο της Άνδρου, ξεκίνησε τα ταξίδια του με τα πλοία “Superfast I” και “Superfast II” στη γραμμή Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Μπάρι. Ο πατέρας του, ναυτικός και ο ίδιος στα κρουαζιερόπλοια και τα “Superfast” θα πρέπει να συνέβαλλε και ο ίδιος στην απόφασή του να στραφεί στη θάλασσα. Μετά το 2004, όμως, όταν τα πλοία αυτά πουλήθηκαν, ο Κώστας ο Χαλάς βρέθηκε χωρίς καράβι, μιας και τα υπόλοιπα καράβια της Superfast δεν αρκούσαν για να καλύψουν όλους τους ναυτικούς.

Το καλοκαίρι του 2004 ταξίδεψε με το «Βιτσέντζος Κορνάρος». Στη συνέχεια επέστρεψε στα “Superfast” και ταξίδεψε με αυτά στο διάστημα από το 2005 έως το 2008. Στη συνέχεια θα βρεθεί στο “Aqua Jewel” μέχρι τη ναύλωσή του από τη ΝΕΛ, τον Οκτώβριο του 2010. Από τον Μάρτιο του 2011 θα βρεθεί στο “Superferry II” παρέα με τον Σπύρο τον Ξένο, τον Πέτρο το Ζούρα και τον Νίκο τον Παλαιοκρασσά.

Ο Κώστας σε κάποια στιγμή της συνομιλίας μας θυμήθηκε το πρώτο “Superferry”, το πλοίο που ξεκίνησε τα δρομολόγιά του στη γραμμή το 1992. Το θυμόταν στο Γαύριο μια μέρα όπου τα αυτοκίνητα είχαν γεμίσει ασφυκτικά το λιμάνι περιμένοντας να επιβιβαστούν στο “Superferry”. Είχαν σχηματίσει μια τεράστια σειρά που ξεκινούσε από την αγορά και έφθανε μέχρι το λιμάνι.
Ένας καραβολάτρης από κούνια, ένα γελαστό, ευγενικό παλικάρι που «θέλησε μόνος του το στίγμα του να σβήσει…»

Καλό ταξίδι, Κώστα …….

Aν θέλετε να μαθαίνετε όσα σημαντικά διαδραματίζονται στο Νησί μας κάντε like στην σελίδα του ΤήνιαNews στο Facebook πατώντας εδώ.