Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Tαξίδι στις Κυκλάδες

Μόδα κάνουν τις διακοπές στην Ελλάδα ομογενείς από την Αυστραλία, προωθώντας την ιδέα του «θεματικού τουρισμού» σε επιστήμονες...

Μόδα κάνουν τις διακοπές στην Ελλάδα ομογενείς από την Αυστραλία, προωθώντας την ιδέα του «θεματικού τουρισμού» σε επιστήμονες, καλλιτέχνες και γευσιγνώστες.
 
Εχοντας παρατηρήσει ότι τα ελληνικά νησιά αποτελούν πόλο έλξης για πολλούς ζωγράφους, η Νταϊάνα Ψαρομάτη επιχείρησε να δώσει την ευκαιρία σε πολλούς εξ αυτών να γνωρίσουν τη μαγεία των ελληνικών νησιών. Τα ταξίδια στην Ελλάδα πραγματοποιούνται από Απρίλιο μέχρι Οκτώβριο και σε αυτά μπορούν να πάρουν μέρος καλλιτέχνες και μη.

Παρόμοια είναι η δράση και της επαγγελματία ζωγράφου Ρεγγίνας Χόνα, η οποία διδάσκει ζωγραφική σε αρχάριους αλλά και προχωρημένους, διοργανώνοντας σεμινάρια στα ελληνικά νησιά. Η Χόνα, η οποία ειδικεύεται στα πορτρέτα, τη νεκρή φύση και τις θαλασσογραφίες, αναλαμβάνει περιοδείες Αυστραλών καλλιτεχνών σε Λέρο, Κάλυμνο, Πάτμο και Λειψούς. Οι περισσότεροι εκ των τουριστών είναι νυν ή πρώην μαθητές της.

Ενα μοναδικό ταξίδι στις Κυκλάδες για φωτογράφους, από μια τελείως διαφορετική σκοπιά υπόσχονται επίσης ο βραβευμένος ομογενής φωτογράφος Νικ Μελιδόνης και ο δημοσιογράφος του SBS Κώστας Δημητριάδης. Για να συμμετάσχει κανείς στην περιήγηση με τίτλο «Greek Island Odyssey» δεν χρειάζεται να είναι επαγγελματίας φωτογράφος. Αρκεί να πιστεύει στη μαγεία της φωτογραφίας, της ιστορίας, της γλώσσας και του χρώματος. Η περιήγηση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας και το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, και το επόμενο προγραμματισμένο ταξίδι θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2012.

Μία ακόμη περίπτωση «πρέσβειρας του ελληνικού τουρισμού» είναι και η πολυβραβευμένη σεφ και συγγραφέας βιβλίων ελληνικής μαγειρικής Μαρία Βεναρδή, που οργανώνει «γαστρονομικές εκδρομές» Αυστραλών στην Ελλάδα. Η ελληνικής καταγωγής σεφ ξεναγεί τους Αυστραλούς στη χώρα μας και παράλληλα με τα αξιοθέατα κάθε περιοχής, τους μυεί και στις ιδιαιτερότητες της τοπικής κουζίνας.

Τέλος, με πρωτοβουλία της νομικού Ευγενίας Μητράκα θα πραγματοποιείται ανά διετία στην Ελλάδα Διεθνές Νομικό και Ιατρικό Συνέδριο, στο οποίο θα συμμετέχουν εκατοντάδες ομογενείς και Αυστραλοί επιστήμονες.

Αν θέλετε να μαθαίνετε όσα σημαντικά διαδραματίζονται στο Νησί μας κάντε like στην σελίδα του ΤήνιαNews στο Facebook πατώντας εδώ.