Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Έδωσε ανάσα στα έσοδα η Μύκονος

Συνολικά έσοδα 473 εκατ. ευρώ έχουν προκύψει από τη διαδικασία τακτοποίησης των αυθαιρέτων σε πανελλαδικό επίπεδο.Συγκεκριμένα,...

Συνολικά έσοδα 473 εκατ. ευρώ έχουν προκύψει από τη διαδικασία τακτοποίησης των αυθαιρέτων σε πανελλαδικό επίπεδο.Συγκεκριμένα, ο αριθμός των δηλώσεων που έχουν εισαχθεί στο σύστημα έχει ξεπεράσει τις 327.000 – ενώ αντίστοιχα για βεβαιώσεις μεταβίβασης έχουν καταχωριστεί πάνω από 133.000.


Τα συνολικά αναμενόμενα έσοδα από τις δηλώσεις προσεγγίζουν τα δύο δισ. ευρώ, ενώ μέχρι σήμερα έχουν εισπραχθεί από παράβολα και πρόστιμα πάνω από 473 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι το ΥΠΕΚΑ έχει ανακοινώσει την παράταση της προθεσμίας της ρύθμισης μέχρι τις 30 Ιουνίου 2012. Εξάλλου, σε συνέχεια της δράσης με την αποτύπωση μέσω δορυφορικών εικόνων των αυθαιρέτων κτισμάτων και κατασκευών στην περιοχή της Μυκόνου, το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής προχώρησε στη διασταύρωση των σχετικών στοιχείων που προκύπτουν από τις διαθέσιμες αεροφωτογραφίες. Με βάση όλα τα παραπάνω στοιχεία ξεκινούν από την αρμόδια υπηρεσία, τους ελεγκτές δόμησης και την ειδική υπηρεσία κατεδαφίσεων όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών στην περιοχή της Μυκόνου. Ο σχεδιασμός προβλέπει η δράση να προχωρήσει και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας με πυκνή αυθαίρετη δόμηση.
 
Αν θέλετε να μαθαίνετε όσα σημαντικά διαδραματίζονται στο Νησί μας κάντε like στην σελίδα του ΤήνιαNews στο Facebook πατώντας εδώ.