Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Υποστολή «Γαλάζιας Σημαίας» φέτος για τη Σύρο

Είκοσι «Γαλάζιες Σημαίες» θα κυματίσουν φέτος το καλοκαίρι σε οκτώ νησιά των Κυκλάδων , χωρίς όμως να συμπεριλαμβάνεται σε αυτά η Σύρος...

GALAZIA_SHMAIA
Είκοσι
«Γαλάζιες Σημαίες» θα κυματίσουν φέτος το καλοκαίρι σε οκτώ νησιά των Κυκλάδων, χωρίς όμως να συμπεριλαμβάνεται σε αυτά η Σύρος!
Σημειώνεται ότι το 2011, στη Σύρο είχαν βραβευτεί με τη «Γαλάζια Σημαία» πέντε παραλίες (Γαλησσάς, Κίνι, Αγκαθωπές, Φοίνικας/Ψαχνό, Βάρη).
Είναι λοιπόν, απορίας άξιον για ποιον λόγο το 2012 ούτε μία παραλία της Σύρου δεν περιλαμβάνεται στη λίστα με τις βραβευμένες ακτές, τη στιγμή που τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη «Γαλάζια Σημαία» όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους και εστιάζουν ιδιαίτερα στις καλές υπηρεσίες που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Φέτος, «Γαλάζια Σημαία» θα κυματίσει στις εξής κυκλαδίτικες ακτές:
Σαντορίνη: Περίσσα, Καμάρι 1, Καμάρι 2
Ίος: Όρμος, Μυλοπόταμος, Μαγγανάρι
Σίφνος: Καμάρες, Πλατύς Γιαλός
Πάρος: Μάρπησσα/Χρυσή Ακτή, Λογαράς, Τσερδάκια, Πούντα
Νάξος: Αγία Άννα, Άγιος Προκόπιος, Άγιος Γεώργιος
Μύκονος: Καλαφάτης
Άνδρος: Μπατσί, Άγιος Πέτρος, Χρυσή Άμμος
Κέα: Κούνδουρος 
Φέτος βραβεύτηκαν με το διεθνές βραβείο ποιότητας «Γαλάζιες Σημαίες» 394 ελληνικές ακτές και 9 μαρίνες, με τη χώρα μας να κατέχει και πάλι (όπως τα τελευταία χρόνια) τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 48 χώρες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.179 ακτές και 659 μαρίνες σε όλο τον κόσμο, ενώ γίνεται προσπάθεια, σε συνεργασία με αρμόδιους κρατικούς φορείς, να αυξηθεί ο αριθμός βραβευμένων μαρινών.
Η «Γαλάζια Σημαία» είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, θεωρούμενο το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο. Απονέμεται διεθνώς, από το 1987, σε όσες ακτές και μαρίνες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του. Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την επιθυμητή, εξαιρετική ποιότητα νερών κολύμβησης. Πρέπει επιπλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα 31 αυστηρά κριτήρια, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και ταυτόχρονα περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. 

Αν θέλετε να μαθαίνετε όσα σημαντικά διαδραματίζονται στο Νησί μας κάντε like στην σελίδα του ΤήνιαNews στο Facebook πατώντας εδώ.