Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΦΠΑ

Ο Δήμος Τήνου εκφράζει, για μία ακόμη φορά, την πάγια και κατηγορηματική αντίθεσή του σε κάθε σκέψη για κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ για τα ...


Ο Δήμος Τήνου εκφράζει, για μία ακόμη φορά, την πάγια και κατηγορηματική αντίθεσή του σε κάθε σκέψη για κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ για τα νησιά μας. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αποτελούσε την χαριστική βολή στην άγρια δοκιμαζόμενη τοπική τους οικονομία και θα καταδείκνυε, με τραγικό τρόπο, ότι οι κρατούντες αγνοούν την μέριμνα που επιβάλει το Σύνταγμα της Ελλάδας, για τις νησιωτικές περιοχές. Οι λόγοι που επέβαλαν κάποτε στον νομοθέτη, την κατοχύρωση του μειωμένου ΦΠΑ για τα νησιά όχι μόνο δεν έχουν εκλείψει αλλά παραμένουν και σήμερα είναι πιο επιτακτικοί από ποτέ.

          Γι’ αυτό και ως Δήμος Τήνου αρνούμαστε κάθε τέτοια συζήτηση και θα αντιδράσουμε όπως μπορούμε εφόσον εκδηλωθεί ανάλογη – καταστροφική και ανιστόρητη - πρωτοβουλία από πλευράς νομοθετούντων.  Επιτέλους οι νησιωτικές κοινωνίες δεν είναι άβουλοι παρατηρητές των όποιων εμπνεύσεων των οικονομικών επιτελείων. Έχουν γνώση και κρίση και βιώνουν – και γενικά και ειδικά στις μέρες μας - προβλήματα πολύ μεγαλύτερα και πολυπλοκώτερα από αυτά της ηπειρωτικής Ελλάδας.