Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 189ΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 189 ΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ Γενικός σημαιοστολισμός και...



Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α


ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 189ΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ

ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ

Γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση Δημοσίων, Δημοτικών και λοιπών καταστημάτων, καθώς και πλοίων από την ανατολή μέχρι και τη δύση του ήλιου της 30ης Ιανουαρίου 2012.

ΚΥΡΙΑΚΗ  29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

ΩΡΑ 15.00: Περιφορά της Αγίας Εικόνας με πλήρη εκκλησιαστική τάξη και τέλεση Μεγάλου Δισαρχιερατικού Εσπερινού, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου & Τήνου κ. Δωροθέου Β΄, στον Ιερό Ναό της Ευρέσεως.
ΩΡΑ 17.30: Τέλεση εσπερινού στον Ι.Ν. Αγ. Τριάδας Φαλατάδου,  επιμνημόσυνη δέηση στο μαρμάρινο μνημείο της αναπαράστασης της ευρέσεως στην αυλή του  Ιερού Ναού και λαμπαδηφορία στα δρομάκια του χωριού.
ΩΡΑ 22.30: Τέλεση Ιεράς Αγρυπνίας στον Ιερό Ναό της Ευρέσεως.

ΔΕΥΤΕΡΑ  30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012


ΩΡΑ 7.30:  Γενική Χαρμόσυνη Κωδωνοκρουσία. Παιάνιση εμβατηρίων από την Φιλαρμονική στις οδούς της πόλης. Τέλεση Όρθρου Ιεράς Πανηγύρεως.
ΩΡΑ 09.00: Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου & Τήνου κ. Δωροθέου Β΄
ΩΡΑ 10.35:Επιμνημόσυνη  δέηση  στην  προτομή  του  αειμνήστου  Επισκόπου Τήνου  Γαβριήλ και κατάθεση στεφάνου από τον Σεβασμιώτατο Πρόεδρο της Δ.Ε. του Ιερού Ιδρύματος κ. Δωρόθεο Β΄.
ΩΡΑ 14.00: Τέλεση ακολουθίας Θ` ώρας στον Ιερό Ναό της Ευρέσεως. Λιτάνευση της Αγίας Εικόνας στην πόλη με πλήρη εκκλησιαστική τάξη, κατά τα καθιερωμένα. Επί της εξέδρας θα λάβει χώρα παράδοση προς τον Πανίερο Ναό της Μεγαλόχαρης Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου, δωρηθέντος προς αυτόν, εις διηνεκή ευλογία και αγιασμό των ευλαβών προσκυνητών, εκ μέρους της ομωνύμου Ιεράς Μονής της νήσου Αιγίνης, τη ευλογία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ύδρας κ. Εφραίμ. Επάνοδος στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας. Επιμνημόσυνη δέηση στους τάφους των Κτητόρων του Πάνσεπτου Ναού και του Ιερού Καθιδρύματος. Κατάθεση στεφάνου από το μέλος της Δ.Ε. του Π.Ι.Ι.Ε. Τήνου κ. Ευάγγελο Καλογήρου.
ΩΡΑ 15.50: Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας, μετά συνοπτικού Απολογισμού του λήξαντος έτους 2011, από τον Αντιπρόεδρο της Δ.Ε. του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. κ. Ευάγγελο Παρασκευά - Γκίζη, εντός του Ιερού Ναού.
ΩΡΑ 16.00: Τέλεση Μεγάλου Αρχιερατικού Εσπερινού.
ΩΡΑ 18.15: Συγκέντρωση αρχών στο Δημοτικό Κατάστημα, επί της οδού Μεγαλόχαρης.
ΩΡΑ 18.30: Λαμπαδηφορία από τους μαθητές των Λυκείων του νησιού (Γενικού, ΕΠΑ.Λ.), του Γυμνασίου, των Δημοτικών Σχολείων και του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, με τη συμμετοχή της φιλαρμονικής του Π.Ι.Ι.Ε Τήνου.               
Άφιξη στην Πλατεία Παντανάσσης, όπου θα ψάλλουμε επίκαιρα τοπικά άσματα και ύμνους. Κατά τη λαμπαδηφορία θα προηγούνται οι Εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και οι επίσημοι προσκεκλημένοι.
ΩΡΑ  20.00:  Παραδοσιακό κέρασμα των παρευρισκομένων, στο χώρο της Πλατείας Παντανάσσης.

Όλα τα Δημόσια και λοιπά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά την ημέρα της 30ης Ιανουαρίου  ( Β.Δ. 253/1966 Φ.Ε.Κ. 68) .

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012


ΩΡΑ 10.00: Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Δωρητών, Συνδρομητών και Ευεργετών του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΤΗΝΙΩΝ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΩΡΑ 9.30: Αρχιερατική θεία λειτουργία στον Ι. Ναό του Αγίου Βασιλείου (οδός Μετσόβου), χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου – Τήνου κ.κ. Δωροθέου Β΄.
ΩΡΑ 11.15: Μεταφορά  εν  πομπή  της Ι. Εικόνας  από τον Ιερό Ναό του  Αγίου  Βασιλείου στο κτίριο της Αδελφότητας.
ΩΡΑ 11.45 : Προσφώνηση του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Ιωάννου Στ. Παπαδημητρίου.
ΩΡΑ 12.30: Εόρτιος ομιλία του μέλους της Αδελφότητας δρ. Λαογράφου – Εθνολόγου κ. Αλέξανδρου Φλωράκη με θέμα: «Ο Εθνικός ρόλος του προσκυνήματος της Ευαγγελιστρίας Τήνου»


Προσκαλούμε όλο το λαό του Νησιού,  τους επισκέπτες και προσκυνητές  και τους συμπατριώτες μας στην Αθήνα να συμμετάσχουν σε όλες τις θρησκευτικές και λοιπές εκδηλώσεις.

Ο Δήμαρχος Τήνου
Παναγιώτης Κροντηράς