Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  Πληροφορίες: 2283360125  e-mail:  tinos_press@1516.syzefxis.gov.gr  Τήνος, 30/9/2011 Δ Ε Λ Τ Ι Ο     Τ ...


ΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ
 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Πληροφορίες: 2283360125
 e-mail: tinos_press@1516.syzefxis.gov.gr
 Τήνος, 30/9/2011

Δ Ε Λ Τ Ι Ο     Τ Υ Π Ο Υ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ
Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο Δήμαρχος, μέσω του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου, στο Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τον τρόπο λειτουργίας του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α), που συστάθηκε και λειτουργεί στο Ι.Κ.Α. Σύρου.
Η εν λόγω Υπηρεσία θα έχει πλέον την αποκλειστική αρμοδιότητα για την υγειονομική κρίση και την γνωμάτευση ποσοστού αναπηρίας των πολιτών, ανεξαρτήτως ασφαλιστικού οργανισμού στον οποίον ανήκουν.
Κατά το σχεδιασμό όμως της διαδικασίας παραπομπής του πολίτη στην Υπηρεσία δεν ελήφθη υπόψη η νησιωτικότητα, καθώς για να εξυπηρετηθεί κάποιος θα πρέπει να μετακινηθεί στη Σύρο τουλάχιστον δύο φορές, ενώ το ΚΕ.Π.Α. θα δέχεται αιτήσεις μόνο κάθε Πέμπτη. Ακόμη, ορίζεται επιπλέον υποχρέωση καταβολής παραστατικού είσπραξης αξίας 46,14 ευρώ, από συμπολίτες μας που είναι άνεργοι, ανασφάλιστοι και με σοβαρά προβλήματα υγείας, οι οποίοι πολλές φορές διαβιούν μόνο με το προνοιακό τους επίδομα.
Με δεδομένη την δυσχερή οικονομική συγκυρία, γίνεται εύκολα κατανοητό ότι οι συμπολίτες μας θα αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν τόσο στο οικονομικό κόστος, όσο και στην ταλαιπωρία που συνεπάγεται η παραπάνω διαδικασία.
Για τους λόγους αυτούς ο Δήμαρχος πρότεινε: α) τον ορισμό των Ιατρών του Ι.Κ.Α  Τήνου (ή όποιων άλλων εκτιμηθεί ότι μπορούν να εξυπηρετήσουν), ως Ιατρών προελέγχου των αναγκαίων δικαιολογητικών για εξέταση από το ΚΕ.Π.Α. και β) τη δημιουργία κινητού κλιμακίου ΚΕ.Π.Α. Ανάλογα με τα αιτήματα και με προγραμματισμό το κλι μάκιο θα επισκέπτεται τα νησιά, προς έλεγχο και εκτίμηση είτε των αιτημάτων, είτε των ήδη δηλωμένων αναπήρων.
πηγη (http://www.tinos.gov.gr/portal/page/portal/tinos/)