Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Δελτίο Τύπου από την επιτροπή της κινητοποίησης | Στενή Τήνου |

Η Επιτροπή της κινητοποίησης για το σχολείο της Στενής μας έστειλε Δελτίο Τύπου το  οποίο και δημοσιεύουμε ως έχει:                      ...




Η Επιτροπή της κινητοποίησης για το σχολείο της Στενής μας έστειλε Δελτίο Τύπου το  οποίο και δημοσιεύουμε ως έχει:                                 
                                     Δ ε λ τ ί ο Τ ύ π ο υ
Οι πολλές διαδόσεις και ανεύθυνες φήμες μας υποχρεώνουν να σας ενημερώσουμε για τον δίκαιο αγώνα των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών ,του καταργηθέντος Δημοτικού Σχολείου Στενής –Φαλατάδου, για την επαναλειτουργία του και την συμπαράσταση σ΄αυτόν τον αγώνα των κατοίκων της περιοχής και της Τοπικής Κοινότητας Στενής.
Πράγματι μέχρι την 14 Σεπτεμβρίου 2011 δεν υπήρχε καμμιά έντονη αντίδραση και απο κανένα φορέα για την κατάργηση του Δημοτικού Σχολείου Στενής-Φαλατάδου και ο λόγος ηταν ότι παραπλανηθήκαμε πιστεύουμε οχι σκόπιμα τόσο από τον κ. Δήμαρχο οσο και από τον Βουλευτή και πρώην υφυπουργό κ. Παναγιώτη Ρήγα ο οποίοι και μας διαβεβαίωναν ότι το νέο σχολείο με την ονομασία Δημοτικό Σχολείο Εξωμβούργου θα λειτουργήσει διεδρικά δηλαδή τρείς τάξεις στα Λουτρά και τρείς στη Στενή.
Καμμιά ενημέρωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Στενής-Φαλατάδου και από κανένα φορέα δεν υπήρχε ότι το νέο Σχολείο θα λειτουργήσει μόνο στα Λουτρά και ολοι πιστεύαμε τις διαβεβαιώσεις του κ. Δημάρχου και του κ. Βουλευτή.
Στις 9 Σεπτεμβρίου 2011 ειδοποιήθηκαν οι γονείς να πάνε τα παιδιά τους στα Λουτρά για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και από κεί και πέρα καταλάβαμε ότι οι υποσχέσεις ηταν κούφιες και μονοναδικός στόχος των υπηρεσιακών παραγόντων και δεν ξέρουμε και ποιών άλλων ήταν το κλείσιμο του Σχολείου Στενής-Φαλατάδου.
Σε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Στενής που πραγματοποιήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2001 και στην οποία παρέστησαν ο Δήμαρχος Τήνου κ. Παναγιώτης Κροντηράς οι αντιδήμαρχοι κ. Στέφανος Λαγουρός,Αντώνιος Ξενόπουλος και Ιωάννης Ζαλώνης και οι Δημοτικοί Συμβουλοι . Φραγκίσκος Αμοιραλής και Αντώνιος Βιδάλης και πλήθος κόσμου έγινε πλήρης ενημέρωση από τον κ. Δήμαρχο όλων των προσπαθειών των υπηρεσιακών παραγόντων ,των Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και των Συμβουλίων των Τοπικών Κοινοτήτων για την κατάργηση η μη του Δημοτικού Σχολείου Στενής-Φαλατάδου και την ιδρυση του εξαθέσιου Δημοτικού Σχολείου Εξωμβούργου.
Απο όλα τα αναγνωσθέντα έγγραφα και τις ενέργειες των υπευθύνων του πέμπτου Γραφείου Εκπαιδεύσεως αποδεικνύεται- και έτσι πεισθήκαμε- ότι στόχος και σκοπός των δεν ηταν μια καλλίτερη εκπαίδευση και μόρφωση των μαθητών της ενδοχώρας του νησιού όπως διατείνονται αλλά το κλείσιμο του σχολείου Στενής-Φαλατάδου «Αν δεν γίνει συγχώνευση των σχολείων το Δημοτικό Σχολείο που έχει έδρα τα Λουτρά με 22 μαθητές πρέπει να λειτουργήσει σύμφωνα με τον νόμο διθέσιο».Το Δημοτικό Σχολείο Στενής-Φαλατάδου με 31 μαθητές δεν είχε κινδυνο υποβάθμισης και θα λειτουργούσε ως τριθέσιο.Και με στόχο και σκοπό την μη υποβάθμιση του Σχολείου που εδρεύει στα ΛΟΥΤΡΑ οι υπηρεσιακοί παράγοντες και ………………….. έκαναν όλες τις ενέργειες και τις προτάσεις για την συγχώνευση των σχολείων και έντεχνη πληροφόρηση των κατοίκων των πάνω Μερών για την δημιουργία εξαθέσιου σχολείου στα Λουτρά.
Αν σκοπός τους και στόχος τους ηταν μια καλλίτερη εκπαίδευση των παιδιών μας θα πρότειναν και θα είχε δημιουργηθεί στο νέο σχολείο και ειδική τάξη και δεν θα είχαμε αυτοεξόριστους για την παιδεία στην Σύρο μας αρκούν οι αυτοεξόριστοι για την υγεία δεν χρειάζοναι να δημιουργούμε και για την παιδεία.Αυτό είναι ένα παράδειγμα και υπάρχουν και τόσα άλλα μέσα στα έγγραφα τους.
Μετα την ενημέρωση που είχαμε από τον κ. Δήμαρχο πεισθήκαμε από τα αναγνωσθέντα εγγραφα και από τις δηλώσεις όλων των παρευρισκομένων ότι σκοπός και στόχος δεν ηταν η καλλίτερη εκπαίδευση και μόρφωση των παιδιών μας αλλά η κατάργηση του Δημοτικού Σχολείου Στενής-Φαλατάδου και γ΄αυτό αποφασίσαμε ομόφωνα και προτείναμε στον κ. Δήμαρχο «Το νέο εξαθέσιο Δημοτικό Σχολείο Εξωμβούργου» να έχει έδρα την Στενή και να στεγαστεί στο κτίριο που στεγαζόταν το Δημοτικό Σχολείο Στενής-Φαλατάδου που είναι Δημόσιο και το οποίο το πιο πολύ το έχουμε κτίσει εμείς και με δικά μας χρήματα και με την βοήθεια του Π.Ι.Ι.Ε Τήνου και αναλαμβάναμε να κάνουμε όλες τις τροποποιήσεις (χώρισμα αιθουσών κ.λ.π) όπως έχει γίνει και σε όλα τα δημοτικά τα σχολεία της πόλης και ξεκινήσαμε τον δίκαιο αγώνα μας.
Στις 15 Σεπτεμβρίου 2011 ο κ. Δημάρχος συνοδευόμενος από τους κ. Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους ήρθε στη Στενή και μας ενημέρωσε ότι η πρόταση μας αυτή δεν είναι δυνατόν να γίνει δεκτή και να κάνουμε άλλη πρόταση.
Στις 16 Σεπτεμβρίου 2011 η Επιτροπή για την διεκδίκηση της έδρας του Δημοτικού Σχολείου που αποτελείται από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου γονεων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Στενής-Φαλατάδου και γονείς,από μέλη του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Στενής και τον Πρόεδρο αυτού και από κατοίκους της περιοχής αποφάσισε ομόφωνα προς αποφυγή έριδων προστριβών και διενέξεων αλλα και για το καλό των μαθητών που δυστυχώς ελάχιστη τους σκέπτονται και αγωνίζονται γι΄αυτούς και κατέθεσε μέσω του Αντιδημάρχου κ. Αντωνίου Ξενόπουλου και του αντιπροέδρου της Επιτροπής παιδείας του Δήμου Τήνου Δημοτικού Συμβούλου κ. Φραγκίσκου Αμοιραλη προς τον κ. Δήμαρχο Τήνου κ. Παναγιώτη Κροντηρά την εξής πρόταση.
«Την επαναλειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Στενής-Φαλατάδου ως τετραθέσιου με έδρα την Στενή και με την ονομασία 4ο Δημοτικο Σχολείο Τήνου και την λειτουργία ακόμη σ΄αυτό ειδικής τάξης» και δηλώσαμε ακόμα ότι αναλαμβάνουμε ολες τις ενέργειες για την βελτίωση του κτιριακού συγκροτήματος. Η λειτουργία ενός τετραθέσιου σχολείου πολύ λίγο διαφέρει εκπαιδευτικά από την λειτουργία ενός εξαθέσιου.
Η πρόταση μας αυτή διαβιβάστηκε στον Δήμαρχο Τήνου κ. Παναγιώτη Κροντηρά και περιμένουμε από τον ιδιο και το Δημοτικό Συμβούλιο τις ενέργειες τους και την συμπαράσταση τους για την υλοποίηση της πρότασή μας αυτής,
Ως προς τον υποβιβασμό ή μη του σχολείου που εδρεύει στα Λουτρά οι υπηρεσιακοί παράγοντες μπορούν να βρούν και άλλες λύσεις τις οποίες και ξέρουν καλά .Ξέρουν καλά ακόμα γιατί οι ίδιοι ηταν και το 1999 πόσους μαθητές χρειάζεται ένα σχολείο για να λειτουργήσει και σε πόσα χρόνια το πρώην εξαθέσιο δημοτικό σχολείο Λουτρών έφτασε να πρέπει να λειτουργήσει ως διθέσιο.Ξέρουν ακόμα ότι είναι η απαραίτητη η λειτουργία στην Τήνο αν όχι ειδικού σχολείου ,ειδικών τάξεων γι΄αυτό ας βοηθήσουν τον Δήμο και το Υπουργείο με σωστές εκπαιδευτικές προτάσεις και χωρίς ρεβανσισμό.-
Πεντόστρατος 16 Σεπτεμβρίου 2011
Για την Επιτροπή
Από τον Συλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Από την Τοπική Κοινότητα Κάτοικοι