Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ

Ο Δήμος Τήνου γνωστοποιεί ότι με την 201/29-7-2011 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου, αποδέχθηκε την εφαρμογή των διατάξεων του ...

Ο Δήμος Τήνου γνωστοποιεί ότι με την 201/29-7-2011 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου, αποδέχθηκε την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 54 Ν. 3979/2011 (ΦΕΚ 138/Α/16-6-2011), που προβλέπει την δυνατότητα ρύθμισης οφειλών τρίτων προς Δήμους (εξαιρουμένων των προστίμων αυθαίρετων κατασκευών), κατόπιν αιτήσεως των υπόχρεων. Ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων, είναι μέχρι 20, εκάστη των οποίων όχι μικρότερη των 150,00 ευρώ.

Στην περίπτωση που δηλώνεται εφάπαξ καταβολή, ο οφειλέτης μπορεί να εξοφλήσει την οφειλή του εντός προθεσμίας 6 μηνών από την υποβολή της αίτησης, με ταυτόχρονη προκαταβολή ποσοστού 20% της ρυθμιζόμενης οφειλής. Στην περίπτωση που αιτείται την καταβολή με δόσεις, η πρώτη δόση καταβάλλεται με την υποβολή της αίτησης, ενώ οι επόμενες καταβάλλονται ως την τελευταία εργάσιμη μέρα καθενός των επομένων μηνών.
Σε περίπτωση που το ύψος της οφειλής είναι μικρότερο των 150,00 €, τότε η εξόφληση πραγματοποιείται εφάπαξ, με την υποβολή της αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση με την παροχή της προβλεπόμενης έκπτωσης.
Με την ίδια απόφαση καθορίστηκε ως αποκλειστική προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων και δηλώσεων προς υπαγωγή στη ρύθμιση, ένα τρίμηνο από την λήψη της απόφασης (ως 29-10-2011). Με την αίτηση δηλώνεται και ο τρόπος καταβολής της οφειλής.
Καλούνται όλοι οι οφειλέτες του Δήμου, να ενημερωθούν από την Υπηρεσία του, ώστε να κάνουν χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νέου πλαισίου.