Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΟΡΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ ΤΟΥ, Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΝΟΡΜΟΥ – ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΣΤΗΝ ΚΑ...


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ ΤΟΥ, Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΝΟΡΜΟΥ – ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΤΟΥ

Η Δημοτική αρχή, από της αναλήψεως των καθηκόντων της, δεσμεύτηκε απέναντι στους δημότες και ειδικά στους δημότες της Δημοτικής Ενότητας Πανόρμου, ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την διατήρηση ως αυτοτελούς νομικού προσώπου (άρθρο 103 παρ. 3 Ν 3852/2010, Καλλικράτης) του «Πνευματικού Εκπολιτιστικού Κέντρου Πανόρμου Τήνου», ιδρυθέντος το έτος 1987 (ΦΕΚ Β 325/24-6-1987). Το θέμα γρήγορα έφτασε στο Δημοτικό Συμβούλιο, που με εμπεριστατωμένη, ομόφωνη απόφασή του κατέδειξε την ανάγκη να διατηρηθεί ως αυτόνομο νομικό πρόσωπο, το Πνευματικό Εκπολιτιστικό Κέντρο Πανόρμου Τήνου. Το σχετικό αίτημα του Δήμου Τήνου, απευθύνθηκε αρμοδίως στο Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και ακολούθησαν συσκέψεις του Δημάρχου στο αρμόδιο τμήμα.
Ο Δήμος Τήνου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επιτυχή κατάληξη της άνω προσπάθειάς του. Συγκεκριμένα ήδη με την με αρ. πρωτ.: 36281/4-8-2011 Απόφαση του αρμόδιου Υφυπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης γίνεται δεκτό το αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τήνου και διατηρείται ως αυτοτελές νομικό πρόσωπο του Δήμου Τήνου, το Πνευματικό Εκπολιτιστικό Κέντρο Πανόρμου Τήνου, προκειμένου να εξακολουθήσει να προσφέρει στον Τομέα του Πολιτισμού της Έξω Μεριάς, στον σημαντικότατο τομέα της λειτουργίας των Μουσείων του Πύργου και σε σειρά άλλων δραστηριοτήτων, ενδυναμώνοντας τις δράσεις του χρόνο με τον χρόνο και προσφέροντας τα μέγιστα στην κατεύθυνση της ανάδειξης της πολιτιστικής παράδοσης της Εξω Μεριάς, με ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς της γλυπτικής και της μαρμαρογλυπτικής.
Ας σημειωθεί ότι από το σύνολο των εκατοντάδων αιτημάτων που είχαν υποβληθεί προς το αρμόδιο Υπουργείο από το σύνολο των ΟΤΑ της χώρας, 70 μόνο έγιναν δεκτά, μεταξύ των οποίων και αυτό του Δήμου Τήνου.
Στην Δημοτική Ενότητα Πανόρμου και σε όσους ήθελε κληθούν να υπηρετήσουν το νέο νομικό πρόσωπο υπό την διοικητική μορφή που σύντομα θα καθοριστεί, απόκειται πλέον η αξιοποίηση στο μέγιστο βαθμό και αυτής της ιδιαίτερης και μοναδικής δυνατότητας που δόθηκε στην περιφέρεια της πρώην Ιστορικής Κοινότητος Πανόρμου, επ’ ωφελεία των κατοίκων της, της καλλιτεχνικής της παράδοσης και εν γένει της ανάπτυξης ολόκληρου του νησιού μας.