Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Για τον Βιολογικό του Πανόρμου

          Εξ αφορμής δημοσιεύσεων και αναδημοσιεύσεων στον ηλεκτρονικό τύπο, σε σχέση με τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού του Πανόρμ...


         Εξ αφορμής δημοσιεύσεων και αναδημοσιεύσεων στον ηλεκτρονικό τύπο, σε σχέση με τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού του Πανόρμου, ενημερώνω υπεύθυνα το κοινό, τους συμπολίτες μου, τους κατοίκους της περιοχής  και τους πολυπληθείς επισκέπτες της, για την μια και μόνη αλήθεια:

Ό,τι ανέφερα στην προεκλογική εκδήλωση του συνδυασμού μου, προς τους ετεροδημότες Τηνιακούς της Αθήνας, το επαναλαμβάνω και σήμερα. Η κατάσταση στην οποία παραλάβαμε την 1-1-2011 το άνω έργο, ήταν άθλια. Από την πρώτη ημέρα άρχισε μάχη με τον χρόνο κυριολεκτικά για να σωθεί το έργο, εξασφαλίστηκε η συνεργασία με τον τεχνικό που επέβλεπε το έργο προ ετών -τον μόνο με τις ειδικές γνώσεις που απαιτούνται- και κυριολεκτικά ο βιολογικός σώθηκε στο «παρά πέντε». Για το όλο θέμα έχω ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τήνου, στο οποίο με λεπτομέρειες αναφέρθηκε ο αρμόδιος καθ ύλη και κατά τόπο Αντιδήμαρχος κ. Αντώνιος Ξενόπουλος, τον οποίο με την ευκαιρία συγχαίρω για τις άοκνες προσπάθειές του για την προστασία του Βιολογικού του Πανόρμου. Άλλωστε υπάρχουν τεχνικές εκθέσεις και φωτογραφίες, μάρτυρες αψευδείς και διόλου τιμητικές για όσους παρέδωσαν το έργο στην κατάσταση αυτή… Εξάλλου όλα τα ανωτέρω επιβεβαιώνει ο κ. Νικόλαος Δούκας, Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πανόρμου.
Το αναφερόμενο ότι στο πρώτο αντλιοστάσιο στην παραλία «Βολιά», πάνω στο δρόμο προς Αγία Θάλασσα, υπάρχει δυσοσμία, είναι ψευδέστατο. Δεκάδες άνθρωποι απολαμβάνουν καθημερινά το μπάνιο τους στα «Βολιά» και πολλοί εξ αυτών μου διέψευσαν το δημοσίευμα. Το ίδιο ισχύει και για την απομακρυσμένη περιοχή «Αμπέλι», που πολύ αμφιβάλω αν όσοι δημοσιεύουν τέτοια ανεύθυνα και αμιγώς αντιπολιτευτικά κείμενα, γνωρίζουν ακόμη και το πού βρίσκεται. 
Το πού θα εργάζεται ο κάθε υπάλληλος και εργάτης του Δήμου αποτελεί επιλογή της ηγεσίας του Δήμου και σε τελική ανάλυση εμού. Το βέβαιο είναι ότι η μεταχείριση που επεφύλαξε η προηγούμενη αρχή στο μοναδικό αυτό έργο για την Τήνο, υπήρξε από ανεπαρκής ως εγκληματική και αν χρειαστεί υπάρχουν όλα τα στοιχεία που μπορεί να τεθούν υπόψη οποιουδήποτε δύσπιστου…
Τέλος, μόνο άγνοια προδίδει ο χαρακτηρισμός «κόσμημα» στον Βιολογικό του Πανόρμου, όπως τον παραλάβαμε την 1-1-2011. Ούτε σήμερα είναι κόσμημα αλλά επιτέλους υπάρχει υπεύθυνη εποπτεία του έργου, από ανθρώπους που έχουν τις ειδικές γνώσεις και συνεργάτες τους και λειτουργεί ορθά. Από 1ης-8-2011 προγραμματισμένα (τότε χρειάζονται) χρησιμοποιούνται οι καλοκαιρινές δεξαμενές του βιολογικού, οι οποίες θυμίζω δεν είχαν λειτουργήσει ποτέ, με εξαίρεση τα δύο (2) τελευταία χρόνια της θητείας του απερχόμενου Κοινοτικού Συμβουλίου.
Σε ό,τι αφορά τις «ανησυχίες» που ανεύθυνα ενσπείρει η ειρωνική ευχή «Καλά μπάνια», ενημερώνω υπεύθυνα ότι για πρώτη φορά στη λεκάνη του Πανόρμου πραγματοποιούνται δειγματοληψίες του θαλάσσιου νερού, πρακτική που ακολούθησα στο Δήμο Εξωμβούργου και αυτονόητα επεξέτεινα σε ολόκληρη την Τήνο, με την ανάληψη των νέων καθηκόντων μου. Εύχομαι λοιπόν από καρδιάς, ως ο πλέον αρμόδιος, σε όσους απολαμβάνουν τον Πάνορμό μας: Καλά μπάνια.
ο Δήμαρχος Τήνου
Παναγιώτης Κροντηράς