Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Με λειτουργία ενώπιον 1,5 εκατ. πιστών ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Ισπανία ο Πάπας

Nα διαδώσουν το Eυαγγέλιο σε όσους αναζητούν αξίες καλύτερες από αυτές που προσφέρει η σύγχρονη κοινωνία κάλεσε ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ' ...

Nα διαδώσουν το Eυαγγέλιο σε όσους αναζητούν αξίες καλύτερες από αυτές που προσφέρει η σύγχρονη κοινωνία κάλεσε ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ' 1,5 εκατομμύριο καθολικούς νέους που παρακολούθησαν τη λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε την Κυριακή στην αεροπορική βάση Κουάτρο Βιέντος, κοντά στη Μαδρίτη.

Ολοκληρώνοντας την τετραήμερη επίσκεψή του στην Ισπανία, η οποία σηματοδοτήθηκε από διαμαρτυρίες, ο Πάπας είπε στους προσκυνητές, που συγκεντρώθηκαν από 190 χώρες στη Μαδρίτη για να συμμετάσχουν στις Παγκόσμιες Ημέρες Νεολαίας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ότι τους ανατέθηκε η εξαιρετική αποστολή να γίνουν ιεραπόστολοι του Χριστού σε άλλες χώρες που είναι γεμάτες με νέους ανθρώπους, οι οποίοι αναζητούν καλύτερες αξίες.



Εκατοντάδες χιλιάδες νέοι, κρατώντας σημαίες των χωρών τους και φορώντας καπέλα για να προστατευθούν από τον ήλιο, προσευχήθηκαν, χειροκρότησαν και επευφήμησαν τον Πάπα στη διάρκεια της λειτουργίας.

Ο Πάπας διάβασε το κήρυγμά του καθισμένος σ' ένα λευκό θρόνο, παρουσία του βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος και της βασίλισσας Σοφίας.

Ο Πάπας ανακοίνωσε, εξάλλου, ότι οι επόμενες Παγκόσμιες Ημέρες Νεολαίας θα πραγματοποιηθούν το 2013 στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Το βράδυ του Σαββάτου, ξαφνική καταιγίδα, μετά την ασφυκτική ζέστη που είχε ήδη ταλαιπωρήσει το «παπικό κοινό», διέκοψε την ομιλία του Βενέδικτου του ΙΣτ' ενώπιον εκατοντάδων χιλιάδων νέων.

Πριν από την καταιγίδα, οι πυροσβέστες ψέκαζαν με νερό τους συγκεντρωμένους για να τους ανακουφίσουν από τους σχεδόν 40 βαθμούς την ώρα της αναμονής.

«Σας ευχαριστώ για τη χαρά και την υπομονή σας. Η δύναμή σας είναι πιο δυνατή από τη βροχή» είπε ο Βενέδικτος. «Ο Θεός σας στέλνει πολύ ευλογία με τη βροχή» προσέθεσε, κλείνοντας με σύντομους χαιρετισμούς σε μερικές γλώσσες.

Παρά την προστασία του από μια μεγάλη λευκή ομπρέλα, ο Πάπας αναγκάστηκε λόγω της καταιγίδας να σταματήσει την ομιλία του.

Το κόστος της επίσκεψης του πάπα στη Μαδρίτη εν μέσω ύφεσης και υψηλής ανεργίας, προκάλεσε τις διαμαρτυρίες μερικών Ισπανών. Αυστηρά μέτρα ασφαλείας είχαν ληφθεί για την επίσκεψη του ποντίφικα.