Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Θεατρική Ομάδα Τήνου, μικρό οδοιπορικό στην περιπέτεια του Θεάτρου...

Η Θεατρική Ομάδα Τήνου, ξεκίνησε την πορεία της σχεδόν δέκα χρόνια τώρα…. Μια μικρή «παρέα» που αγαπούσε το Θέατρο και αναζητούσε τρόπους ...



Η Θεατρική Ομάδα Τήνου, ξεκίνησε την πορεία της σχεδόν δέκα χρόνια τώρα…. Μια μικρή «παρέα» που αγαπούσε το Θέατρο και αναζητούσε τρόπους να εκφραστεί μέσα απ αυτό, συνάντησε στο πρόσωπο του δάσκαλου Δημήτρη Σκλάβου   τον σκηνοθέτη και συντονιστή της ,μιας και  είχε και γνώσεις και εμπειρία. Η Κινηματογραφική Λέσχη Τήνου είναι ο φορέας που δημιούργησε  και αγκάλιασε την προσπάθεια. Στο «κινηματοθέατρο ΑΜΟΡΕ»,εκτός από τις κινηματογραφικές προβολές παρουσιάστηκε  την ‘Ανοιξη του 2003 και η πρώτη παράσταση. Είναι το «Εντός σχεδίου»,ένα σύγχρονο σπονδυλωτό νεοελληνικό έργο.

Η αποδοχή και στήριξη από τους Τήνιους εντυπωσιακή. Το Θέατρο γεμάτο και στις τρείς παραστάσεις. Το μοναδικό Κυκλαδονήσι που μέχρι τότε δεν είχε να παρουσιάσει Θεατρική Δημιουργία ,απέκτησε την Ερασιτεχνική Θεατρική του Ομάδα. Με τον Δημήτρη Σκλάβο,(που πλέον έχει επιστρέψει στην Αθήνα και που πηγαινοέρχεται στο νησί όλο το Χειμώνα αφιλοκερδώς),η προσπάθεια στεριώνει και  η Θεατρική Ομάδα Κινηματογραφικής Λέσχης Τήνου,  παρουσιάζει το 2004 ,το έργο του Μ.Μπρέχτ «Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν». Στις επόμενες χρονιές παρουσιάζουμε τα έργα: 2005: «Η Τελετή» του Π.Μάτεση, 2006: «Κοίτα τους» του Μ.Ποντίκα, 2007: «Κου-Κου» του Ζ.Φευντώ.

Η Θ.Ο.Τ με το παραπάνω έργο εμφανίζεται  για πρώτη φορά στην 20η Συνάντηση της Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου στην Ερμούπολη  καθώς και στο θέατρο «Βωλάξ» στα πλαίσια του φεστιβάλ Δ.Εξωμβούργου.

Από το 2007, η Θεατρική μας Ομάδα έγινε αποδεκτή στην Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου, με συμμετοχή στις ετήσιες συναντήσεις της,(η  Ομοσπονδία είναι θεσμός 23 χρόνια τώρα, με συμμετοχή 25 Ερασιτεχνικών Ομάδων από τα νησιά του Αιγαίου ) εκπροσωπώντας το νησί μας.

2008: «Ο Έβρος απέναντι»των Ρέππα-Παπαθανασίου
Συμμετέχουμε με το παραπάνω έργο στην 21η Συνάντηση της Ο.Ε.Θ.Α στην Μυτιλήνη  και στο Θέατρο «Απόλλων»- Ερμούπολη ,μετά από πρόσκληση του Θεάτρου και της Νομαρχίας Κυκλάδων.
Η Διοικούσα το Π.Ι.Ι.Ε.Τ Επιτροπή, στηρίζει κάθε αίτημα για παραχώρηση του Πνευματικού Κέντρου, τόσο για την προετοιμασία όσο και για τη δωρεάν παρουσίαση των θεατρικών μας δρώμενων μιας και δεν έχουμε στέγη. (αφιέρωμα «Έρως ανίκατε μάχαν » Απρίλης 2007, «Η σκόνη του δρόμου» Χριστούγεννα 2008) .

Εδώ πλέον παρουσιάζονται και οι Θεατρικές μας παραστάσεις,:
2009 :«Μικρές καθημερινές σχέσεις»των Μ. Ποντίκα – Κ. Μουρσελά
2010: «Γκόλφω φορ έβερ»του Ν. Σπυρόπουλου .

Παρουσιάζεται επίσης  τον Ιούλιο 2010  στα «Λουτρά»,στα πλαίσια του Φεστιβάλ Δ. Εξωμβούργου και τον Αύγουστο 2010 στην πλ. Βεναρδάδου, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Λόγου και τέχνης Κοιν. Πανόρμου. Με την ίδια παράσταση η Θ.Ο.Τ συμμετέχει τον  Οκτώβρη 2010,στην 22η Συνάντηση της Ο.Ε.Θ.Α, στη Λέρο και μετά από Πρόσκληση του Πνευματικού Κέντρου Ερμούπολης παρουσιάζεται στο κοινό της Σύρου και στο Θέατρο «Απόλλων». Για το 2011 προετοιμάζουμε δύο Θεατρικές Παραστάσεις.

Μετά από πρόταση και με την υποστήριξη των Συλλόγων Γονέων του 1ου και 2ου  Δημοτικού Σχολείου, για πρώτη φορά  η Θ.Ο.Τ  θα παρουσιάσει Παιδικό Θέατρο με το έργο  «Τα καινούργια ρούχα του Αυτοκράτορα». Πρόκειται για τη θεατρική απόδοση του κλασσικού παραμυθιού του Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν,που μέσα από τη μουσική θεατρική του φόρμα μιλάει στα παιδιά για τις ανθρώπινες αρχές και αξίες. Θα δοθούν πρωινές παραστάσεις για τα σχολεία  την 31/3/2011 και 1/4/2011 και  απογευματινές παραστάσεις για το κοινό την 2 &  3/4/2011 στο Πνευματικό Κέντρο του Π.Ι.Ι.Ε.Τ.

Θα ακολουθήσει, γύρω στα τέλη του Μάη και  η δεύτερη παράστασή μας .

Τα μέλη της
 Ομάδας, όλοι ερασιτέχνες, προσπαθούμε με μεράκι και ανιδιοτέλεια, μαζεύοντας γνώση και εμπειρίες μέσα από μαθήματα Θεατρικού παιχνιδιού, κινησιολογίας, φωνητικής, υποκριτικής να αναπτύξουμε αυτό που χαρακτηρίζεται Δημιουργική, Ποιοτική, Θεατρική πράξη. Δάσκαλος και συμπαραστάτης μας φέτος ο σκηνοθέτης & ηθοποιός Μιχάλης Μαραγκός, που κάθε φορά που έρχεται στο νησί (κατάγεται από το Φαλατάδο) προσφέρει αφιλοκερδώς στην Ομάδα μας πολύτιμα σεμινάρια υποκριτικής.

Μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, ευελπιστούμε σύντομα ότι θα μπορούμε να στεγάσουμε ..τα όνειρά μας. Ευχαριστούμε όλους όσους με κάθε τρόπο μας στηρίζουν ( φορείς-χορηγοί). Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τουςΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ  μας που με την συμμετοχή τους  στις παραστάσεις μας, μας ενθαρρύνουν έτσι που κάθε φορά να προσπαθούμε για το καλύτερο…….

Για τη Θεατρική Ομάδα Τήνου
Ειρήνη Γεωργιάδου