Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

ΕΦΥΓΕ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΙΛΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του Μαξ Βαν Ντερ Στουλ, πρώην Υπουργού Εξωτερικών της Ολλανδίας (1967-1974) και ανθρώπου που στήριξε την...


Με θλίψη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του Μαξ Βαν Ντερ Στουλ, πρώην Υπουργού Εξωτερικών της Ολλανδίας (1967-1974) και ανθρώπου που στήριξε την αντίσταση κατά της Χούντας των Συνταγματαρχών και συνέβαλε σημαντικά στην αποκάλυψη των βασανιστηρίων της δικτατορίας. Βοήθησε στο να γίνει κατανοητό σε όλη την Ευρώπη τι βίωνε ο ελληνικός λαός κατά το διάστημα 1967-1974, που συμπωματικά συνέπεσε με τη θητεία του στο άνω αξίωμα. Είχε το σθένος να οργανώσει θερμή υποδοχή στους άνδρες του αντιτορπιλικού Βέλος επί Ολλανδικού εδάφους. Και ακόμη υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής των δικαίων της Ελλάδας και της ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα.
Η Τήνος είχε την τύχη να αποτελέσει την δεύτερη πατρίδα του, αφού συχνότατη ήταν η παρουσία του στην Καρυά. Οι πιο παλιοί τον θυμούνται να απολαμβάνει τις διακοπές του, με απλότητα και αληθινή αγάπη για το νησί.
Ο Δήμος Τήνου, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, με το άγγελμα του θανάτου του Μαξ Βαν Ντερ Στουλ, σε πρώτη ευκαιρία θα επιλέξει τον τρόπο να τιμήσει τη μνήμη του σημαντικού φίλου, με την απλότητα και σεμνότητα που θα ήθελε και ο ίδιος.