Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝI

Μετά από την εισήγηση του Δημάρχου στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και με πρόταση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ...


Μετά από την εισήγηση του Δημάρχου στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και με πρόταση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, εξασφαλίστηκε η ένταξη του έργου «Ολοκλήρωση Επέκτασης Εξωτερικού Έργου Λιμένα Τήνου» στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2011 προϋπολογισμού 2.300.000,00€ με πίστωση 700.000,00€ για το 2011 με απόφαση του Υφυπουργού κ. Παναγιώτη Ρήγα.
Σημειώνεται ότι το έργο, που εκτελείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Περιφερειακή Ενότητα Τήνου), αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα με την επικείμενη άφιξη των πλωτών μέσων της αναδόχου εταιρείας. Ένα ακόμα σοβαρό πρόβλημα που αποτελεί τροχοπέδη για την τουριστική ανάπτυξη της Τήνου, βρίσκει τη λύση του.
Μέριμνα τόσο του Δήμου, όσο και του Λιμενικού Ταμείου Τήνου - Άνδρου, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα, το Λιμεναρχείο και την εργολήπτρια εταιρεία, είναι πλέον η άμεση επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν από τη χρήση μέρους της χερσαίας ζώνης του λιμανιού για τις εργασίες αποπεράτωσης (ως εργοταξίου). Η εταιρεία ήδη δεσμεύτηκε για τη συνεπή τήρηση του χρονοδιαγράμματος του έργου και την ταυτόχρονη - απρόσκοπτη λειτουργία του λιμανιού.