Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Ύστατο Χαίρε στον Δήμαρχο Αθηναίο

Η Τήνος πενθεί. Μόλις προχτές έφυγε από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Τήνου, ένας σπουδαίος Τηνιακός και πάνω απ’ όλα ένας υπέροχος άνθρωπος, ο Δή...

Η Τήνος πενθεί. Μόλις προχτές έφυγε από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Τήνου, ένας σπουδαίος Τηνιακός και πάνω απ’ όλα ένας υπέροχος άνθρωπος, ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Αθηναίος.

Με τιμές εν ενεργεία Δημάρχου τελέστηκε χτες η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Τήνου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σύρου - Τήνου Δωρόθεου Β’ και με τη συμμετοχή του Δημάρχου και σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τήνου, εκπροσώπων του Γενικού Επιτελείου Στρατού και πλήθους Τηνιακών. Επικήδειο λόγο εκφώνησαν: ο Μητροπολίτης Σύρου – Τήνου Δωρόθεος ο Β’, ο Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Τήνου – Νάξου Νικόλαος, ο Δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς, ο  επικεφαλής της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου και πρώην Δήμαρχος Τήνου Σίμος Ορφανός, ο πρώην Νομάρχης Κυκλάδων Δημήτρης Μπάιλας και εκπρόσωπος από μέρους της οικογένειάς του. Κατόπιν αναγνώστηκαν ψηφίσματα που εκδόθηκαν από το Π.Ι.Ι.Ε.Τ., το Δήμο Τήνου και την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Κυκλάδων.  

Ο Δήμαρχος, στον επικήδειο λόγο του, ανέλυσε την πολιτική πορεία του εκλιπόντα, εξήρε το πολιτικό του έργο, την προσφορά του στην Τήνο αλλά και την λαμπρή του προσωπικότητα. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ο Κωνσταντίνος Αθηναίος υπήρξε υπόδειγμα αρετής, ανιδιοτέλειας, προσφοράς και κυρίως ένας ακούραστος μαχητής για ό,τι καλύτερο μπορούσε να δώσει στην Τήνο και στον κάθε Tηνιακό. Η αποδοχή του προσώπου του και του έργου του δεν έχει να κάνει με αυτά που του απευθύνουμε σήμερα αλλά με την αγάπη που κέρδισε δίκαια, δεκαετίες τώρα, από τον απλό τηνιακό των χωριών και της χώρας. Ο Κωνσταντίνος Αθηναίος έμεινε όρθιος στις επάλξεις μέχρι το τέλος. Αυτό που εντυπωσίαζε στον άνδρα ήταν η μαχητικότητά του, το σθένος του, και η πίστη του σε όσα πρέσβευε. Η ευθύτητα, η αφοπλιστική ειλικρίνεια και το θάρρος του, κέρδιζαν το σεβασμό φίλων και αντιπάλων, Τηνιακών και μη Τηνιακών. Όταν για άλλους ανθρώπους έρχεται η κάμψη των σωματικών και ψυχικών δυνάμεων και η διάθεση για μια ζωή με λιγότερες ευθύνες, για τον Κωνσταντίνο Αθηναίο σήμανε η απαρχή της ενασχόλησής του με τα κοινά της ιδιαίτερης πατρίδας του».

Κλείνοντας τον επικήδειο ανέφερε: «Η αγάπη σου για την Τήνο είχε όρια, τα όρια του κόσμου μας. Αυτή είναι η μεγαλύτερη παρακαταθήκη που μας αφήνεις και πάνω σε αυτήν την γραμμή θα προσπαθήσουμε να φανούμε, όλοι οι Τηνιακοί, άξιοι συνεχιστές σου. Προπάντων εγώ, που κατέχω σήμερα τη θέση που τόσο πιστά υπηρέτησες».