Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ | Οι μαθητές της Γ’ τάξης 1ου, 2ου και 3ου Γυμνασίου Σύρου.

Είκόνα : www.syrostoday.gr Εκ μέρους των τριών Γυμνασίων Σύρου, θέλουμε να σας εκφράσουμε τη γνώμη μας σχετικά με τις συγχωνεύσεις των σχ...

Είκόνα : www.syrostoday.gr
Εκ μέρους των τριών Γυμνασίων Σύρου, θέλουμε να σας εκφράσουμε τη γνώμη μας σχετικά με τις συγχωνεύσεις των σχολείων και ειδικότερα των δύο Ενιαίων Λυκείων της πόλης μας. Οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης όχι μόνο δεν ευνοούν την εκπαίδευση και την παιδεία γενικότερα, όπως υποστηρίζει το αρμόδιο υπουργείο, αλλά και είναι εις βάρος του εκπαιδευτικού μας συστήματος.




Το Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να εφαρμόσει περικοπές στην εκπαίδευση, προτείνει τα σχολεία μας να γίνουν απρόσωπα μεγαθήρια, εχθρικά για μας και τους εκπαιδευτικούς μας. Οι συγχωνεύσεις θα οδηγήσουν σε τμήματα των 33 μαθητών που θα δυσκολέψουν όχι μόνο τη δουλειά των εκπαιδευτικών αλλά και την επικοινωνία μας μαζί τους. Έτσι, αντί της ενεργητικής συμμετοχή μας σε όλη τη μαθησιακή διαδικασία, θα καταλήξουμε στην παθητική παρακολούθηση.


Με τη μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών και την ελαστική απασχόληση τους φαίνεται πως η κυβέρνηση δε λαμβάνει υπόψη της τις μορφωτικές μας ανάγκες που θα διευρύνουν τους ορίζοντες μας, αλλά κινείται προς τη μεγαλύτερη υποβάθμιση της εκπαίδευσης μας. Οι γονείς μας για άλλη μια φορά θα επιβαρύνουν τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό αφού θα καταφύγουν σε φροντιστήρια και σε οργανωμένα ιδιωτικά μαθήματα αθλητισμού, μουσικής , ξένων γλωσσών κ.λπ., ενώ θα μεγαλώσουν και άλλο οι κοινωνικές ανισότητες.


Είναι γνωστό πως η ανάπτυξη μιας χώρας καθώς και η συνολική και ατομική πρόοδος των πολιτών της συνδέονται άμεσα με την εκπαίδευση. Μέσα από αυτόν το θεσμό διαμορφώνεται η προσωπικότητα του νέου με σωστές αξίες, οράματα και ιδανικά.


Το «νέο» σχολείο δεν θα είναι νέο. Θα είναι πιο απαρχαιωμένο και από το παλιό αφού θα μας οδηγήσει στην αμάθεια, στην αδιαφορία για τη γνώση και στην απομάκρυνση μας από το σχολείο. Το «νέο» σχολείο δε χωράει στο πλάνο με τις αίθουσες που στάζουν, τα 33ρια τμήματα και τις ελλείψεις των εκπαιδευτικών.


Οι μαθητές της Γ’ τάξης


1ου, 2ου και 3ου Γυμνασίου Σύρου.